Wassen behoort tot een van onze dagelijkse taken om het huishouden up and running te houden.  De handdoeken en de kledingstukken vliegen waarschijnlijk heel snel de was in,  maar zijn heel wat dingen die je kan wassen in de wasmachine die we misschien soms wel vergeten, niet durven wassen of gewoon niet weten dat ze gewassen kunnen worden.

Hieronder kan je enkele dingen terugvinden die gewassen mogen worden in de wasmachine. Om deze goed te wassen, zal je wel rekening moeten houden met de juiste watertemperatuur en zaken zoals kleine spullen in de daarvoor bestemde waszakken te steken etc.

Yogamat

Je wast jouw yoga t-shirt en yogabroek in de wasmachine, dus waarom jouw yogamat niet?  Je hebt hiervoor wel best een machine met een spoel in het midden van de wasmachine. Zo kan je de mat hier rond draaien. Je kan dit ook nog verder opvullen met wat handdoeken om de lading wat te balanceren.

Zet je wasmachine op de stand voor fragiele stoffen, koud of warm water en een wasproduct zoals Persil.

Als je de mat snel moet gebruiken, rol deze dan in een droge, absorberende handdoeken en knijp zoveel mogelijk water uit als mogelijk. Laat dan de yogamat drogen op een droogrek of in de zon. Plaats deze NOOIT in de droogkast!

Kinderen wassen niet altijd hun handen als ze naar het toilet zijn geweest, durven al wel eens van alles vast te pakken waardoor hun handjes niet altijd even proper zijn. Zorg daarom dat je af en toe klein speelgoed zoals, blokken, actiehelden en badspeelgoed ook even was in een waszak.

Als er net iemand ziek geweest is, kan je ook nog altijd een desinfecterend product bij doen om de bacteriën te doden.

Herbruikbare boodschappenzaken zouden eigenlijk  toch regelmatig gewassen moeten worden om bacteriën niet te laten ontstaan.

Sommige tassen hebben labels met instructies op hoe je ze best moet wassen. Andere hebben dit niet. Zorg bij deze dat je alles verwijdert wat niet nodig is. Als het een geweven zak is, was deze dan in heet water met jouw gewoonlijk wasproduct. Het hete water is nodig om de E.coli en andere bacteriën te doden. Je kan deze achteraf gewoon aan de waslijn hangen of in de droogkast steken.

Siliconen keukenmateriaal

Als je keuken volgeladen zit met siliconen bakgerief, matten, spullen, ovenmatten en dergelijke, gooi deze dan ook simpelweg in jouw wasmachine om te wassen. Gebruik warm tot heet water om zo de olie van het eten weg te krijgen. Gebruik hier ook een waszak voor.

Schoonmaak materiaal

Als je klaar bent met jouw woning schoon te maken , hebben de spullen waarmee je net gepoetst hebt ook een wasbeurt nodig.  Moppen, sponzen, rubberen handschoenen, schuurborstels etc. kunnen bacteriën opslaan en deze zal je de volgende keer als je jouw woning poetst verspreiden.

Steek alle kleine materialen in waszakken en steek ze in de wasmachine tezamen met wat handdoeken. Gebruik heet water en een goed wasmiddel. Haal ze uit de wasmachine en laat ze zo opdrogen.

Veel wasplezier!

 

Bron: https://www.thespruce.com/surprising-things-to-clean-in-the-washer-4150523

Opmerking plaatsen