Schoonmaken is een van de dingen de we regelmatig , helaas, moeten doen.  Zeker de badkamer heeft regelmatig wel een grondige beurt nodig.  Ook al kan schoonmaken bij sommige therapeutisch zijn, soms wil je er toch echt wel snel van af zijn.

Hieronder kan je enkele tips terugvinden om de badkamer te kuisen in no time!

Het bad

Om vuil en zeepresten weg te halen uit je badkuip laat je het bad vollopen met heet water en een grote hoeveelheid Biotex. Laat dit even staan en spoel het vervolgens na met warm water.

Soms kan het voorkomen dat je gele vlekken hebt in je bad. Deze kan je gemakkelijk met citroensap weghalen.

Wat nog een goede tips is, is om je bad te besprenkelen met een flinke laag grof zout en er alcoholazijn over te gieten. Vervolgens afspoelen met koud water

Heb je schimmelranden aan je bad ? spuit er wc-reiniger met javel op en laat inweken. na een tijdje afspoelen en de schimmel is verdwenen

De Douche

Heb je een glaze douchewand en krijg je deze moeilijk mooi door zeepresten en/of kalk? Schrob deze dan goed in met antiroos-shampoo (bijv. head&shoulders). Daarna goed afspoelen. De zeepresten en kalk komt er zo vanaf!

De wastafel

Bedek de wasbak met keukenrollen die doordrenkt zijn met azijn en laat deze een kwartiertje liggen (ondertussen kun je verder gaan met bijvoorbeeld het toilet). Het zuur van de azijn zorgt ervoor dat je wasbak gedesinfecteerd wordt. Boen het nog even na met wat autowax voor een geweldige glans.

De toilet

Heb je hardnekkige vlekken in je toilet die je niet zomaar wegkrijgt? Meng wat azijnzuur in heet water en het probleem is zo opgelost! Giet het mengsel in het toilet en laat het enkele uren inwerken. Daarna maak je je toilet schoon zoals gewoonlijk. De vlekken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De tegels

egels kun je goed schoon krijgen met een klein beetje wasverzachter en warm water. Gebruik hiervoor een emmer met ongeveer vijf liter water en doe er twee eetlepels wasverzachter bij

 

Bron: https://www.elle.com/nl/interieur/g23128685/tips-badkamer-no-time-brandschoon/ 

Opmerking plaatsen