Voor de personen die nog niet weten wat een ‘life hack’ net is, zullen we misschien eerst even uitleggen wat de betekenis hiervan is.

De term life hack komt oorspronkelijk uit de ICT-wereld en heeft zich uitgebreid naar alles daarbuiten. Vandaag wordt alles dat op een slimme onconventionele manier een probleem oplost een life hack genoemd werd.

Wij hebben dus enkel super handige life hacks gevonden die we graag met jullie ook wilden delen. Wees gerust, op sites zoals Pinterest krijg je een overdaad aan life hacks over verschillende thema’s. Moest je dus een life hack zoeken die hier niet bij staat, ga dan zeker eens een kijkje nemen.

Bevroren ballonnen

Ben je van plan om binnenkort een feestje te houden of heb je een communicant? Dan zijn deze bevroren ballonnen zeker een plus voor jouw tafel!

Je vult deze gewoon met water en steekt deze even in de diepvries. Steek ze daarna in een mooie doorzichtige kom , jouw favoriete fles erin ét voila!

Was sorteren

Dit is waarschijnlijk heel herkenbaar: je hebt een wasmand die uitpuilt van de was. Jij start met wassen én je moet alles nog sorteren( donkere was, witte was, handdoeken,…) om de was daarna in de wasmachine te steken. Deze life hack is heel gemakkelijk, pakt weinig beslag in en is toch een beetje tijdbesparend, niet? 😉

Voedingskit on the road

Deze is zooo leuk, zeker ook voor de kids: een voedingskit met verschillende lekkere snacks in. Je kan deze opbergdoosjes overal wel terugvinden, denk maar aan de Action. Je vult deze gewoonweg met jouw favoriete dingetjes zoals nootjes, Smarties, besjes, … ) en voila meenemen maar. Handig voor onderweg!

Verven zonder smossen

Een van de minst leuke dingen als je gaat verven, is het daarna opkuisen van de verfborstels, de verfdoosjes enzovoort. Door in jouw verfdoos gewoon aluminiumfolie in te leggen en daarop jouw verf te doen ipv in het bakje zelf, zorg je ervoor dat je deze niet meer hoeft uit te wassen. Als je klaar bent, doe je het aluminiumfolie gewoon bij elkaar en gooi je het weg.

Mondwater

Is mondwater een van de standaard producten die bij jou in de badkamer staan? Steek deze dan in een mooi jasje door het ipv in die lelijke bus die op de lavabo blijft staan, in een mooie olijfoliefles. Plaats er een bekertje of een glas bij . Beter toch?

Bron: https://thecottagemarket.com/why-didnt-i-think-of-that-life-hacks-you-will-use/

Opmerking plaatsen