Soms kan je ook in jouw slaapkamer last hebben van bepaalde geuren of een muffe geur die je moeilijk wegkrijgt. Hieronder kan je alvast enkele tips terugvinden om jouw kamer ook lekker fris te houden en geuren in de slaapkamer te verwijderen. Er gaat niets boven een frisse slaapkamer om in weg te dommelen, niet?

Matras

Na enkele jaren (of soms enkele maanden) kan jouw matras muf gaan beginnen ruiken. Geef hem een verfrissing door er wat baksoda over jouw matras te sprenkelen, het er even op te laten liggen en daarna terug af te zuigen. Voor een snelle opfrissingsbeurt kan je er ook altijd Frebreze of andere kamersprays op sprayen voor een aangename en frisse geur.

Kleerkast

Wat je ook doet: sluit jouw kleerkast niet. Het is misschien geen zicht dat de deuren open staan, maar door de deur toe te doen zal er vochtigheid ontstaan, waardoor in die kleine ruimte dus ook onaangename of muffe geuren kunnen ontstaan. Plaats er vochtigheidsdoekjes in speciaal voor de kledingskast zodat deze het vocht uit te lucht kan opnemen en ervoor zorgt dat jouw kleding goed blijven ruiken. Je kan er ook altijd een aangenaam geurzakje bij hangen met de geur die je wilt.

Verlucht je slaapkamer

Ook erg belangrijk is een goede verluchting in jouw slaapkamer. Zet regelmatig ramen open zodat deze eens goed kan doorluchten. Dit is ook erg belangrijk voor een goede nachthygiëne.

Let op je tapijten

Heb je een tapijt op je slaapkamer liggen? Hou hier dan ook regelmatig rekening mee, want ook deze kan voor een geur zorgen als deze niet onderhouden wordt. Om slechte geuren te elimineren, stofzuig je eerst het tapijt. Daarna gebruik je een product om de slechte geuren weg te krijgen. Badzout is een goede (en betaalbare) keuze.

Planten

Ook planten kunnen een onaangename geur in de slaapkamer verwijderen én het is altijd goed om planten in de buurt te hebben. Door de zuurstof reinigende werking van planten, wordt de lucht in je slaapkamer automatisch ververst. Je ademt dan een frisse, schone en vooral zuurstofrijke lucht in. Een echte must dus om die muffe geur in je slaapkamer om te zetten in één en al frisheid.

Slaap lekker!

Bron: https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/tips/a22053/deodorize-your-house/

Opmerking plaatsen