De zomermaanden zijn voor veel mensen hét seizoen bij uitstek. Vaak wordt er reikhalzend uitgekeken naar die maanden, waarin we vakantie vieren en genieten van het mooie weer. Deze periode van het jaar heeft dan ook iets speciaal, wat andere maanden niet hebben.

Als je toch één van die weinige mensen bent, die niet weet wat te doen tijdens de zomermaanden, dan hebben we voor jou een lijstje gemaakt met activiteiten, die je vooral tijdens deze periode kunt ondernemen. En geloof ons vrij… je wordt er niet moe van en zelfs als je geen vakantie hebt, brengen deze activiteiten je toch een beetje een zomers vakantiegevoel.

 

ZELF IJSCREME MAKEN

Wat is er smakelijker als het warm is, dan een fris ijshoorntje? Juist… een zelfgemaakt ijshoorntje. Schaf je een ijscrèmemachine aan en maak de heerlijkste ijsjes of nog makkelijker, maak gewoon waterijsjes in allerlei kleuren en smaken.

 

DAGDROMEN

Er is geen makkelijkere activiteit dan dit. Zoek een prachtig plaatsje uit langs het water of temidden van het groen, leg je handdoekje of stal je zeteltje uit, sluit je ogen, geniet van de warmte van de zon op je hoofd en droom weg van verre stranden en uitgestrekte velden.

 

GENIETEN VAN DE NATUUR

Ga erop uit en maak die verkwikkende wandeling die je tijdens het jaar nooit maakte. Luister daarbij ook echt van de geluiden die de natuur je biedt en geniet van de geuren en kleuren op je pad. Of vlei je neer op een dekentje en kijk hoe de zon ondergaat en het nachtleven tot stand komt. Maak een vuurtje en rooster marshmallows en val in slaap onder de sterrenhemel, nadat je een wens hebt gedaan bij een zeldzame vallende ster.

 

NODIG VRIENDEN UIT IN JE ZELFGEMAAKTE ZOMERHUT

Maak een zomerhutje met gerecycleerde materialen en nodig wat vrienden uit voor een old time barbecue. Vertel verhalen rond de vuurplaats en zing of maak muziek onder het zachte licht van vintage kandelaars. Of maak zelf een opname van natuurgeluiden uit het verre regenwoud of de stille oceaan en ga erop uit voor een nachtelijke boswandeling om helemaal in de sfeer te komen.

BOUW EEN SCHOMMEL

Stel je een romantische zomeravond voor, waarbij je met blote voeten op een oude schommel, heen en weer wuift in het zachte briesje. Nog leuker? Maak zelf de schommel en versier hem met allerlei zomerse accessoires en hippieachtige tierlantijnen.

SCHILDER DIE SAAIE MUUR IN FRISSE, HIPPE KLEURTJES

Leef je uit op die oude muur; maak er je mooiste zomer panorama of schilder kleurrijke visjes of bloemen om ze helemaal weer hip te maken en jouw zomergevoel aan te wakkeren.

PAK VERVELENDE KLUSJES AAN MET VRIENDEN

Nodig je vrienden uit voor een klusjes party, waarbij je samen aan de slag gaat om het onkruid te verwijderen, de ramen te lappen of de rommel te sorteren, waarna je ze erna verwent met een heerlijke broodjeslunch of een lekker diner.

EN LAST BUT NOT LEAST: MAAK DAT LANG UITGESTELDE ZANDKASTEEL

Wie als kind niet de kans kreeg om een zandkasteel te bouwen, kan dit te allen tijde inhalen. Niks leuker dan je creatieve brein aan het werk te zetten en met schepjes en spatels naar het strand te trekken om daar je mooiste kunstwerk ooit te maken.

Bron: https://cabinlife.com/articles/article/40-things-to-do-for-great-summer-fun

 

Opmerking plaatsen

Close