Het is zover…de laatste week van de zomervakantie is aangebroken. Aan alle mooie liedjes komt een eind, zegt men weleens, maar aan deze zomer mocht geen eind komen. Velen onder jullie kunnen dan ook terugblikken op prachtige zomerdagen in het gezelschap van familie en vrienden.

Om de week in schoonheid te eindigen, tonen we jullie nog enkele unieke vakantieverblijven, om jullie al een tip te geven voor de volgende vakantie.

Vandaag in deel 1, enkele vakantieverblijven die opvallen door hun architecturale hoogstandjes.

Dat een vakantiewoning vooral nuttig moet zijn, is duidelijk, maar soms is ze ook gewoon heel speciaal en dat trekt een select vakantiepubliek aan.

SIGHTSEEING IN TIROL

Ja, je leest het goed…Tirol. Geen onmiddellijk zomerse vakantiebestemming, maar iets om in de gaten te houden voor de komende wintervakantie.

Temidden van de typische vakantiechalets die Oostenrijk rijk is, vinden we deze opmerkelijke woning. Ze valt op en hoe… ze is helemaal niet zoals de andere vakantiewoningen, maar springt eruit qua vormgeving en stijl.

Helemaal opgetrokken in blank hout, is deze vakantiehut, een typisch voorbeeld van ecologie op zijn best. Binnen voelt als buiten en je kunt er uren staren naar de prachtige bergen, door de panoramische ramen. De indeling werd slim bekeken, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte, waardoor er toch tot 5 personen kunnen overnachten.  Daarnaast zijn alle moderne faciliteiten ter beschikking.

https://www.coolstays.com/property/ufogel/17910

ONDER DE KOEPEL IN SPANJE

In Aragon, Spanje staat deze wel heel speciale constructie, bestaande uit een vast gedeelte en een gedeelte, helemaal in glas. Van buiten, lijkt het wel een koepel die half opengeschoven is en dat het gebouw opvalt in het natuurlijke beeld, spreekt vanzelf.

Aan de voorzijde kan je alle kamers zien, alsof het een poppenhuis was en natuurlijk baden alle ruimtes in het zonlicht dat er ruim kan binnen schijnen.

Het geheel bevindt zich temidden van een prachtige groene omgeving van dennenbossen en rivieren en het privézwembad met poolhouse (inclusief hangmatten), draagt bij tot de luxe die dit verblijf uitstraalt. Kortom, een droomvakantie, voor wie terug naar de natuur wilt, maar daar geen moderne faciliteiten voor wilt missen.

https://www.coolstays.com/property/el-caracol/17778

ZEEHUTTEN IN NOORWEGEN

Ten noorden van Noorwegen, waar de natuur op zich al een publiekstrekker is, kan je genieten van deze aparte zeehutten. Het leuke is dat deze vakantiewoningen deels op het vasteland staan en deels los over het water hangen, waardoor je een infinity gevoel krijgt wanneer je in je zeteltje over het meer uitkijkt. En stel je voor dat je door de panoramische ramen het noorderlicht mag aanschouwen..

De ruimtes zijn zo ingericht dat je aan drie zijden van de woning kunt genieten van prachtige vergezichten, waar je aan de ene zijde de zon ziet opkomen en aan de andere kant, ze weer onder ziet gaan. Hier wordt je dan ook vooral opgenomen door de omgeving en kan je helemaal tot rust komen.

https://www.coolstays.com/property/manshausen-sea-cabins/18142

Nog meer architecturale pareltjes ontdekken?

https://www.coolstays.com/inspiration/Architectural

Opmerking plaatsen