De geur van rozemarijn wordt gebruikt in de aromatherapie om focus, geheugen en hersenmist te verminderen. Pepermunt heeft de neiging om de geest en het lichaam te stimuleren en te verfrissen. En beiden zijn effectieve natuurlijke deodorants.  Hieronder hebben we een voorbeeld waarbij beide gecombineerd zijn in een douche zeep.  Het helpt je om wakker te blijven, op te frissen en jezelf klaar te voelen voor de dag. 

Zeep vs. Body Wash

Je zou kunnen denken dat body wash slechts een soort vloeibare zeep is, maar eigenlijk is de reden waarom het “lichaamswassing” wordt genoemd, omdat het helemaal geen zeep is. Het is een soort afwasmiddel. Je weet wel, zoals je gebruikt op je vuile vaat.

Zeep kan alleen zeep worden genoemd als deze door het verzepingsproces gaat van het omzetten van vetten en oliën in water en natriumhydroxide in zeep. Dit proces is de meest voedende, zachtste en gezondste reiniger voor je huid. Daarom is zeep het enige dat je best gebruikt om schoon te worden. 

Zeep behoudt de natuurlijke glycerine die is ontstaan ​​tijdens het maken van zeep. Producten zoals schoonheidssalons en lichaamswassers zijn wasmiddelen, of een recept van ingrediënten die, samen gecombineerd, uw huid reinigen. Glycerine is uit deze producten verwijderd omdat het veel te waardevol is om daar te laten en grote winst te maken. Vervolgens zijn een aantal andere kunstmatige ingrediënten toegevoegd om de ontbrekende glycerine te maskeren.

Daarom is zeep dus eigenlijk de gezondste manier om het lichaam te reinigen.

Rosemary and Peppermint: a Winning Combination

Rozemarijn is een uitstekende natuurlijke deodorant en de heldere geur van pepermunt zorgt ervoor dat je je fris voelt. De verkwikkende geur en natuurlijke reinigende eigenschappen van beide etherische oliën maken deze combinatie de perfecte keuze voor uw dagelijkse ochtendzeep.

Recept

Benodigdheden

Meng temp 47,22°C

Oliën 

  • 207gr. Kokosnoot olie
  • 502gr. Olijfolie
  • 59 gr. druivenpitolie

Mengsel

  • 78 gram Sodium Hydroxide (NaOH)
  • 215 gram gezuiverd water

Geur en kleur

  • Geur met  10ml  rozemarijn en 10ml Pepermunt essentiële olie
  • Color with sage powder
  • Roer voorzichtig het spirulina-poeder erdoor en maak een donkerdere groene krul
  • Voeg 1/4 theelepel van fijngesneden gedroogde muntthee toe

Ga naar volgende link om koude proceszeep te maken en volg de instructies daar.

Veel wasplezier!

Bron: https://gardentherapy.ca/rosemary-peppermint-energizing-shower-soap/

Opmerking plaatsen

Close