Tegenwoordig draait alles rondom gezonde voeding en fit zijn. Er wordt dan ook veel meer gepraat over dit onderwerp en het komt veel meer in de media. Heel wat mensen zijn dan ook bezig met hun voeding en willen zo gezond mogelijk leven.

Wanneer je start met gezonde voedingsmiddelen, of wanneer je gewoon een lekker gezond stukje groenten of fruit eet stel je jezelf soms wel eens de vraag: Waarom zou dit goed zijn? Hoe gezond is dit fruit?

Blijkbaar lijken bepaalde groenten en fruit qua vorm of kleur ook op het orgaan of lichaamsdeel waar het effect op heeft. Hieronder kan je er alvast enkele terugvinden.

Aardbeien vs tanden

Zoals je kan zien lijkt het profiel van de tand op de kern van de aardbei.

Voordelen van aardbeien op tanden:

  • Ze maken op een natuurlijke manier jouw tanden witter
  • Ze zijn goed voor sterke en gezonde tanden
  • Goed voor het tandvlees & de mond

Tomaat vs hart

Wanneer je een tomaat doormidden snijdt, zie je dat de verschillende compartimenten gelijken op een hart. Tomaten zijn dan ook een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn.

Voordelen tomaten:

Rijk aan lycopeen dat het hart beschermt tegen hartziekten en gaat de negatieve effecten van cholestrol tegen.

Walnoten vs hersenen

Walnoten zijn een super voedingsmiddelen voor de hersenen omdat het een heel hoog gehalte aan omega 3, 6 en 9 vetzuren heeft. Ook hier zie je weer de gelijkenis van de walnoot en de hersenenen.

Voordelen walnoten:

Maximaliseren de ontwikkeling van neurotransmitters en zorgen voor het chemische evenwicht in de hersenen.

Uit onderzoek is ook gebleken dat wanneer je regelmatig noten eet, dat het aandoeningen zoals depressie en dementie zou bestrijden.

Bonen vs nieren

De typische overeenkomsten tussen bonen en de nieren zijn duidelijk te zien. 

Voordeel bonen:

Bonen hebben een krachtig reinigend effect op de nieren. In traditionele Chinese geneeskunde worden ze gebruikt om de nierfunctie te verbeteren en te versterken.

Selder vs botten

Waarschijnlijk nog nooit niet gezien maar selder heeft een bot-achtige uitstraling en heeft ook een positief effect op de botsterkte.

Voordeel selder:

Selder bevat hoge concentraties silica, dat van fundamenteel belang is voor de versterking van de botstructuur.

Is rijk aan calcium wat noodzakelijk is voor onze botten.

Avocado’s vs baarmoeder

Ook hierbij kan je de vorm weer vergelijken: de avocado lijkt ook effectief op de baarmoeder. Zoals je kunt zien is de vorm van een avocado te vergelijken met die van een baarmoeder. 

  • bevatten foliumzuur, een stof die zwangerschap bevordert.
  • Foliumzuur vermindert het risico op cervicale dysplasie, een precancereuze ziekte.

Een leuk weetje is dat een avocado 9 maanden nodig heeft om van bloem naar rijpe vrucht te groeien en dat is ook exact dezelfde tijd voor een baby in de baarmoeder.

Opmerking plaatsen