Tegenwoordig draait heel veel om slimme apps (smartphones, slimme woningen, en ga zo maar verder). Alles gaat dan ook in een stroomversnelling vooruit en er komen steeds nieuwe dingen op de markt die hiervoor zorgen. Wij kwamen Qbus tegen.

QBUS?

Qbus maakt gebouwen slim. In slimme gebouwen worden Qbus producten geïnstalleerd die de verlichting, verwarming, koeling, ventilatie, screens, audio, alarm en andere aanwezige technieken naadloos met elkaar verbinden. Zo kunnen die technieken op een makkelijke manier met elkaar en met de bewoner, eigenaar of gebruiker communiceren en op elkaar inspelen. Als gebruiker kies je zelf hoe uitgebreid je jouw systeem wilt maken en wat voor jou de belangrijkste aandachtspunten zijn.

En dit alles om meer comfort en gemoedsrust te bieden aan de bewoner of de gebruiker van het gebouw én om het energieverbruik te verlagen.

Super toch?

Enkele toepassingen

Multimedia

Het draadloze muzieksysteem Sonos is volledig geïntegreerd in Qbus. Hier kan je bij het aanschakelen van de party-sfeer bijvoorbeeld ook in de juiste ruimte de juiste muziek laten starten.  Bij het verlaten van de woning zal de Alles Uit-schakelaar ook het Sonos-systeem uitschakelen.

Veiligheid

Qbus heef teen paniekknop ontwikkeld. Wanneer deze ingeduwd wordt schiet bijvoorbeeld alle tuinverlichting aan en gaan alle rolluiken gesloten.

Dit kan ook in verbinding gelegd worden met andere (als je bijvoorbeeld een alleenstaande oma die niet meer zo goed is) kan je op de hoogte gebracht worden via een sms wanneer deze paniekknop ingeduwd is geweest. Er kan zelfs een spreek-luisterverbinding gelegd worden met de alarmcentrale van de thuisverpleging bijvoorbeeld.

Het gaat nog veel verder:  De Qbus detectoren merken op dat er ongewoon weinig beweging is in het appartement en sturen een alarm uit.

Stel: Je bent op vakantie, en er belt iemand aan de deur. Qbus laat de camera van jouw videofoonsysteem een foto nemen en mailt je die door.

Qbus heeft nog heel wat andere toepassingen die jouw woning echt slimmer maken.

Meer informatie kan je via onderstaande link terugvinden.

 

Bron: https://www.qbus.be/nl-be/over-qbus

Opmerking plaatsen