Het hoeft al lang geen betoog meer, dat onze huizen steeds slimmer worden en daarmee bedoelen we natuurlijk de steeds groeiende markt van hoogtechnologische middelen om ons het leven zo makkelijk mogelijk te maken en niet onbelangrijk, energie te besparen tijdens dat proces.

Zo goed als alle installaties in de woning kunnen tegenwoordig van een slimme bediening voorzien worden, waarbij ze helemaal aangepast kunnen worden aan de persoonlijke eisen en verlangens van de inwoners.

TOTAALPAKKET

Loxone is zo’n smart home systeem, dat allerlei vanzelfsprekende handelingen uitvoert in de woning, waardoor de bewoners meer tijd krijgen voor andere, meer kwaliteitsgerichte bezigheden.

Het grote voordeel hier is, dat alle diverse handelingen onderling ook samenwerken, waardoor je een allround systeem krijgt, dat heel de woning leidt. Met andere woorden, zowel verlichting, verwarming, ventilatie, geluid en energie, zijn onderling met mekaar verbonden en worden helemaal op mekaar afgestemd, met als gevolg een slim huis, dat perfect weet wat zijn bewoners willen.

VERLICHTING OP MAAT

Elke ruimte verdient zijn specifieke verlichting en lichtsterkte. Via smart oplossingen kan je nu zelf bepalen waar en wanneer het licht aangaat, of dit licht zacht of helder moet zijn en welke kleur de verlichting heeft. Daarnaast zijn er tal van instellingen mogelijk om de juiste sfeer te kiezen voor welke kamer en welke gelegenheid dan ook en dit gewoon vanuit je luie zetel, of vanop afstand.

ALTIJD HET JUISTE BINNENKLIMAAT

Met de slimme temperatuurregeling, kan je vanaf nu in elke kamer apart, de meest geschikte temperatuur instellen. Maar daarnaast regelt het slimme systeem ook zelf wanneer er geventileerd en of verwarmd moet worden, waardoor er steeds rekening wordt gehouden met de meest energiezuinige manier van verwarmen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van natuurlijke zonnewarmte in de winter en worden in de zomer oplossingen bedacht om het huis lekker koel te houden. En wat meer is, de slimme verwarming onthoudt specifieke levensgewoonten en past elke handeling daaraan aan

 

ALLE TOESTELLEN WORDEN SLIMME TOESTELLEN

Het grote voordeel aan een smart woningsysteem, is dat eigenlijk alle toestellen in de woning aangepast kunnen worden met het nieuwe systeem, waardoor ook zij super slim worden. Zo kan je bijvoorbeeld gewekt worden met je favoriete muziek, met de decibels die jij wilt, of start je favoriete programma, zelfs als jij het vergeten was en wordt de microgolf aangezet op het juiste moment, terwijl jij nog in de auto zit en zoveel meer. Alle toestellen werken onderling samen, om jouw tijd als bewoner nuttig te besteden.

BINNEN EN BUITEN

Het slimme woning systeem van Loxone biedt slimme oplossingen voor alle toepassingen in en om het huis en verbindt de toepassingen onderling. Jij bepaalt zelf wat voor jou de beste oplossing is of de slimme toepassingen kiezen voor jou de meest voordelige oplossing, gebaseerd op functionaliteit en op energiebesparing, voor jou persoonlijk en voor jouw type woning.

En wie dacht, dat een smart systeem enkel kan voor nieuwbouw? Die heeft het mis, want slimme oplossingen zijn er ook voor renovatieprojecten.

 

Wil je nog veel meer weten over het smart home systeem?

https://www.loxone.com/nlnl/

 

Opmerking plaatsen