Als jij ook moeilijkheden hebt om in slaap te vallen, dan is deze zelfgemaakte spray om te slapen zeker iets voor jou! Het is gevuld met etherische oliën dat ervoor gekend zijn om een rustige nacht te bevorderen. De aroma is extreem kalmerend en helpt jouw geest en lichaam om in een relaxte staat te komen.

Je kan de spray op jouw kussen/lakens sprayen voor je gaat slapen. Je kan dit zelfs in de kinderkamer sprayen als zij ook moeilijkheden hebben om snel naar bed te gaan. Het is puur natuurlijk, dus het kan zeker geen kwaad!

Kostenplaatje

10 druppels Lavendel: € 0,73
10 druppels Vetiver: €1,20
10 druppels Cederhout: € 0,45
Water: €0,00

Totaal: € 2.38

Ingrediënten uitgelicht

Lavendel etherische olie: Gekend voor zijn kalmerende en relaxerende eigenschappen. Dit zou standaard in elke woning aanwezig moeten zijn. Lavendel zijn zachte en rustige eigenschappen promoten een rustige slaap en zorgen dat alle spanningen loslaten.

Vetiver etherische olie: Deze heeft een unieke, exotische geur. Staat gekend voor zijn kalmerende, aardende effect op emoties, wat dit ideaal maakt voor massage therapie en het bevorderen van een rustige slaap.

Cederhout etherische olie: Helpt de geest en het lichaam te kalmeren. Het heeft een kalmerende, warme, houtachtige geur die een gevoel van ontspanning bevordert.

Water: Helpt bij het verdunnen van de essentiële oliën waardoor het een ongelooflijk gemakkelijke en kostenbesparende slaapspray wordt.

Glazen sprayfles: Wanneer je zelfgemaakte producten maakt met essentiële oliën, is het belangrijk dat je altijd glazen flesjes gebruikt. Sommige etherische oliën kunnen plastic afbreken en andere schadelijke chemicaliën uit het plastic in de fles lekken. Glas geeft je gemoedsrust in de wetenschap dat je zelfgemaakte producten geen ongewenste chemicaliën bevatten. Bovendien zijn ze redelijk betaalbaar en kunnen ze voor altijd worden hergebruikt.

Hoe de spray juist maken?

Super simpel!
Voeg water en essentiële oliën toe in een glazen spuitfles. Spray op kussens en beddengoed terwijl je klaar bent om naar bed te gaan. Schud vóór elk gebruik.

I’ll sleep well tonight!

Bron: https://happymoneysaver.com/homemade-sleep-spray/

Opmerking plaatsen