Elk jaar opnieuw worden we aangevallen door massa’s muggen en er iets niets erger dan de jeuk dat deze veroorzaken en nog erger, de ziektes die ze kunnen meenemen. Ook dit jaar zijn de muggen weeral actief aanwezig. Om jezelf en jouw gezin te beschermen tegen deze lastige insectjes kan je hieronder enkele manieren vinden om jezelf te beschermen tegen muggenbeten.

Larvacide briketten

Damien Sanchez, eigenaar van DC Mosquito Squad, adviseert huiseigenaren muggen briketten te gebruiken. Dit zijn kleine, donut-vormige tabletten die een bacterie afgeven die muggenlarven doodt. De bacterie is onschadelijk voor mensen, planten en dieren, zegt Sanchez, waardoor deze een goede oplossing is voor mogelijk aangetaste gebieden zoals visvijvers, vogelbaden en regentonnen.

Geen stilstaand water

Stilstaand water is de perfecte broedplaats voor muggen. Zorg dat je alle containers verwijdert of plaatsen waar water kan opstapelen. Dat kan natuurlijk niet altijd genoeg zijn, want als je buren dit niet doen heb je nog steeds een probleem. Maar feit is wel dat je dit rondom jouw huis doet, de kans dat je gebeten wordt wel verminderd.

Eerst zonnecrème dan insectenspray

Zorg ervoor dat wanneer je zonnecrème en insectenspray gebruikt dat je eerst de zonnecrème aanbrengt en dan pas de spray. Beste is zelfs dat je de zonnecrème 20 minuten vooraleer je de spray aanbrengt dient te smeren.

Zoek naar deet of Picaridin

Zorg ervoor dat je producten koopt dat er Deet of picaridin inzit (minstens 25-30% deet en meer dan 15% picaridin).

Vermijd donkere kleuren

Ga voor lichte kleren als je naar buiten gaat. Hoe raar het ook klink, maar blijkbaar zouden muggen, zeker diegene die tijdens de dag steken, de voorkeur hebben voor donkere kleuren.

Kies de juiste planten

Basilicum, lavendel en kattenkruid zijn planten die muggen niet kunnen hebben. Plant deze in de tuin om ze op een natuurlijke manier te weren.

Ventilator

Muggen zijn geen goede vliegers en zij kunnen dus niet tegen heel veel wind. Zet een ventilator in de buurt, of buiten als je een feestje organiseert om de muggen weg te houden.

Dit zijn al enkele manieren die je kunnen helpen beschermen tegen muggenbeten. Maar er zijn uiteraard nog heel wat middeltjes of manieren om jezelf te weren tegen deze insecten. Je kan uiteraard ook niet altijd alles toepassen, zeker niet als je op vakantie bent.

Bron: https://www.countryliving.com/gardening/g3463/how-to-prevent-mosquitoes/

Opmerking plaatsen