Met Kerstmis in het vooruitzicht , vonden we het geen slecht idee om enkele kerst liefdadigheid ideetjes met jullie te delen.

In deze periode draait alles rondom dankbaarheid, liefdadigheid en er is dan ook geen prachtige periode dan de kerstperiode. Het kan dan ook geen kwaad om enkele kleine (of grote) acties te ondernemen om mensen rondom ons een goed gevoel te geven.

Daarom hebben wij ook alvast 5 acties opgesomd die volgens ons een glimlach op andere mensen hun gezicht kan toveren. Uiteraard zijn er nog zo veel andere acties die je kan ondernemen die vaak nog minder werk vragen. Simpel ‘hallo’ zeggen tegen iemand kan vaak al veel doen. Of geef iemand een fooi, er zijn dingen genoeg dat je kan doen.

Doneer maaltijden

Vandaag de dag zijn er helaas nog veel mensen die niet de maaltijden hebben die ze zouden moeten hebben en dat is spijtig. Gun deze mensen ook iets. Ga op zoek naar organisaties of mensen die je kan helpen. Zelf gooi je vaak ook veel resten weg, schenk deze weg aan mensen die het minder breed hebben als jou. Op Facebook zijn er al enkele groepen te vinden waarbij je dit kan in delen.

Doe vrijwilligerswerk

Doe eens een keertje iets zonder er ook effectief voor betaald te worden. Je zal zien dat dit ook enorm veel voldoening geeft. Het zal jou ook een glimlach geven. Doe iets wat bij je past zoals gaan helpen in een bejaardenhuis, asiel, etc.

Doneer speelgoed

Heb je kinderen? Goed! Bekijk dan eens samen met de kids wat zij nog van speelgoed gebruiken. Leer hun ook al dingen weg te geven aan kindjes die minder hebben. Laat ze ook zien dat je er andere kinderen blij mee maakt. Ook hier zijn er genoeg organisaties , maar ook zeker via Facebook kan je hier wel wat mensen mee bereiken.

Sta jouw plaats af

Dit doe je misschien zelf al, maar sta eens een plaats af in de winkel. Dit is vaak de plaats waar iedereen om ter snelste tot aan de kassa wil geraken om zo snel mogelijk naar huis te gaan. Laat eens iemand voor, ook al heeft die persoon iets meer bij. Ze zullen je enorm dankbaar zijn!

Help de dieren

En als laatste: help ook de dieren. Want ook zij hebben vaak hulp nodig en hebben geen stem om te spreken. Ga langs bij een asiel of steun een organisatie die zich voor dieren inzet. Zij zijn ook belangrijk!

Opmerking plaatsen