Heb je er deze zomer voor gekozen om te gaan kamperen? Dan heb je een goede keuze gemaakt. Heerlijk ontspannen in de buitenlucht; er is geen betere manier, om de werkstress van je af te schudden, dan dicht bij de natuur te genieten van the great outdoors.

Maar natuurlijk is het belangrijk dat je goed voorbereid aan je vakantie begint, want kamperen betekent ook dat je op alles voorbereid moet zijn.

Het onderstaande lijstje met handige tips, helpt je al een heel eind op weg.

WEET WAT JE MEENEEMT

Veel nieuwe kampeerders, overlopen een meeneemlijstje, van dingen die ze absoluut nodig hebben…maar zijn niet bekend met het gebruik ervan. Daarom is het van het grootste belang, dat je je attributen op voorhand even uittest. Je zal maar merken, dat er twee tentstokken ontbreken, wanneer je je tentje opslaat…of dat het kampeervuurtje niet werkt…nietwaar? Test dus alles eerst grondig uit, wanneer je niet voor verrassingen wilt staan.

GA VOOR EEN MAATJE MEER

Ok, vooral wij vrouwen hebben hier een hekel aan, maar wat betreft de aankoop van een tent, is dit zeker geen overbodige luxe. Vaak is er zo’n grote keuze en loopt de prijs al gauw op, dat we soms de verkeerde keuze maken en gaan voor de promotie (want we gebruiken het toch maar één keer). Fout! Een degelijke kampeertent, die groot genoeg is, is een absolute must. Reken dus het dubbel aantal personen, wanneer je de grootte van je tent bepaalt; pas dan heb je voldoende ruimte en comfort, om een ontspannen vakantie door te brengen.

 

HET NOODZAKELIJKE LIJSTJE

Velen maken altijd lijstjes voor ze op vakantie gaan, maar bij een kampeertrip is een lijstje maken echt wel nodig, omdat je niet altijd in de mogelijkheid bent, om ter plaatse snel iets te halen, dat je vergeten bent. Maak dus zeker een checklist en vink af wat je hebt ingepakt. Controleer ook of alles wat je meeneemt, nog bruikbaar is en werkt.

 

ZORG ERVOOR DAT JE VROEG OP DE KAMPEERPLAATS TOEKOMT

Heel belangrijk deze. Wanneer je vroeg op een kampeerplaats toekomt, heb je nog de mogelijkheid om voor het donker, eventuele problemen op te lossen, maar ook kan je de kampeerplaats zelf nog ontdekken en de huisregels leren. En daarnaast is het ook gewoon veel makkelijker om een tent op te zetten bij daglicht en de buren zullen je dankbaar zijn…

 

MAALTIJDEN PLANNEN

Tenzij je op een luxe camping verblijft en je in het plaatselijke restaurant dineert, zal je vaak zelf moeten voorzien in maaltijden. Wanneer je voor de eerste maal kampeert, kan het weleens moeilijk te bepalen zijn, wat je nu wel en niet mee moet nemen en hoeveel. De meeste campings hebben wel een supermarktje in de buurt, maar goed is het om op voorhand enkele menuutjes samen te stellen en daar je inkopen voor te doen; op die manier, heb je toch al voor enkele dagen rantsoen ingeslagen.

 

EEN KAMEERWAGEN IS GEEN GEWONE AUTO

Er zijn heel wat mensen die een kampeerwagen huren voor hun kampeertrip. Maar wie nog nooit met een kampeerwagen gereden heeft, kan weleens voor verrassingen komen te staan. Het beste is om een snelcursus te volgen, vooral wat betreft parkeren en manoeuvreren. Campeersites zijn niet altijd de meest toegankelijke ruimtes en als je een idyllisch plaatsje gereserveerd hebt met panoramisch uitzicht, is dit vaak het moeilijkst te bereiken. Dat vereist dus een degelijke stuurkracht.

BRENG VOLDOENDE KLEDIJ

Zelfs al is er voldoende gelegenheid om kledij te wassen op de kampeerplaats, toch is het niet altijd evident om dit te doen. Beng dus voldoende verse kledij mee en voorzie toch maar dat warme jasje of dikke trui, want je weet nooit wanneer het weer omslaat. Dus kom voorbereid.

 

HOUD REKENING MET LOKALE WEERSVERWACHTINGEN

Oke, het weer is vaak iets wat je niet op voorhand kunt plannen. Maar je kunt wel uitzoeken waar er op bepaalde momenten, meer en zwaarder weer op komst is. Zo wil je bijvoorbeeld niet je vakantie in de tent doorbrengen, tijdens een moessonregen in Azië…vooral niet wanneer het je eerste kampeertrip is.

Beter is het dan om de eerste keer dichter bij huis te kamperen, waar je meer op de hoogte bent van de weersomstandigheden en waar je beter kunt inschatten wat te doen, als er iets misloopt.

 

Weet dat een ontspannen kampeertrip een veilige kampeertrip is en je zult met volle teugen genieten van de natuur en het samen zijn.

Bron:  https://www.tripsavvy.com/essential-tips-for-first-time-campers-504011

Opmerking plaatsen

Close