Vakantie! Velen onder jullie hebben er lang op gewacht en dan is het eindelijk zover. Twee of meer weken zalig genieten en dolce far niente.

Welk type vakantie je boekt, bepaalt jouw vakantiegevoel en dat is niet voor ieder van ons gelijk. Er bestaan dan ook verschillende soorten vakanties, die mensen nodig hebben en kiezen, om hun batterijen weer op te laden.

We zetten enkele favoriete vakantiebestemmingen op een rijtje , voor diegenen die hun keuze nog niet gemaakt hebben.

ECO TOERISME

Deze manier van vakantie vieren zit helemaal in de lift. Je verblijft in een natuurlijke habitat, die nog vrij ongerept is en komt in contact met de lokale bevolking, waarbij het ook de bedoeling is, dat hetgeen je consumeert, ook die bevolking ten goede komt. Daartegenover krijg je dan wel een authentieke ervaring, bezoek je de meest prachtige sites en heb je de kans om deel te nemen aan memorabele expedities in de natuur.

Wil je dat eco toerisme dicht bij huis beleven? Dan kan je ook gewoon op een boerderij gaan logeren.

NATUUR EN SAFARI VAKANTIE

Wie echt helemaal buiten zijn comfortzone wilt vakantie vieren en voor diegenen die vrij avontuurlijk zijn aangelegd, is een natuur en/of safarivakantie een spannende manier, om nieuwe horizonten te verkennen en oog in oog te staan met de leeuw, tijger of olifant die je anders enkel in het familiepark ontmoet. Verblijven in een tentenkamp of een authentieke paalwoning, geeft onmiddellijk meer flair aan je vakantie en je komt er helemaal tot rust, terwijl je de weidse vlakten overschouwt.

LUXE STRANDVAKANTIE

Ben je geen avontuurlijk persoon en wil je gewoon genieten? Dan kan je kiezen voor een luxe vakantie.

Niet enkel verblijf je dan in een prachtige residentie, al of niet aan het strand, je krijgt er ook de mooiste vergezichten en romantische uitstapjes bovenop. Voor zij die pas gehuwd zijn, bestaan er zelfs idyllische vakantiebestemmingen, waar je kunt slapen op het strand of genieten van een romantisch diner met de voeten in het water.

DE ACTIEVE VAKANTIE

Niet iedereen houdt van luieren tijdens de vakantie. Voor veel mensen, is de vakantie het ideale moment, om te sporten en te bewegen. Zij kiezen dan wellicht voor een actieve vakantie, waarbij ze gaan mountainbiken in de bergen, of een wandeltocht maken naar een verscholen locatie of de wilde rivier trotseren tijdens een wild water rafting. Voor velen is dit de perfecte manier om het hoofd leeg te maken en te ontspannen van de dagelijkse stress.

CULTURELE VAKANTIES

Wie het allemaal iets rustiger wilt aanpakken, maar toch het één en ander wilt ontdekken, kan gaan voor een culturele vakantie.

Met de kaart in de hand, authentieke plaatsjes of een lokale specialiteit ontdekken, of een museum van oud historische voorwerpen bezoeken en nakaarten bij een glaasje op een super gezellig terrasje op een sfeervol marktpleintje. Het is een manier om nieuwe culturen te leren kennen en ook de lokale bevolking in je hart te sluiten.

DE FAMILIEVAKANTIE

Een echte familievakantie heeft alles in huis om families dichter bij mekaar te brengen. Groepsactiviteiten, georganiseerde uitjes, maar ook spel en plezier voor heel de familie; kortom, een familievakantie staat helemaal in het teken van het samen zijn met familie en het inhalen van de verloren tijd. Heel vaak vindt je dit type vakanties in de zogenaamde family resorts, met all-in formule, waar je aan niks hoeft te denken, behalve dan het aanhalen van familiebanden.

VAKANTIE IN GROEP

Ben je single, sociaal en wil je absoluut niet alleen op vakantie gaan? Dan is een groepsvakantie een echte aanrader. Je vertrekt er met een hele groep enthousiaste mensen, naar een gezamenlijke locatie, waar je samen deel kunt nemen aan allerlei georganiseerde activiteiten en je ’s avonds gewoon gezellig kennis kunt maken en misschien wel die beste vriend of vriendin kunt ontmoeten.

Welk vakantietype ben jij ?

 

Bron: https://www.tribes.co.uk/holiday-types

Opmerking plaatsen