Het is hartje zomer en voor velen is de vakantie al voorbij of moet ze nog beginnen. Niet iedereen neemt vakantie op dezelfde manier. Zo zijn er mensen die gewoon languit willen genieten op een parelwit strand, maar er zijn er ook die ook tijdens de vakantieperiode niet stil kunnen zitten en steeds iets om handen willen.

Ben jij ook zo’n workaholic, die steeds nieuwe uitdagingen zoekt? Of ben je een ijverige student die volgend jaar een nieuwe richting zoekt? Dan zijn de volgende vakantietips bijzonder handig, om je vakantie “nuttig” door te brengen en de perfecte zomervakantie te creëren. Wie herkent zichzelf in het volgende lijstje??

 

MAAK PLANNEN VOOR HET NIEUWE WERKJAAR

Als echte workaholic laat het werk je niet los. Tijdens de vakantie maak je dan ook een schema met de afgewerkte doelen van vorig jaar en natuurlijk, hoe kan het ook anders, zet je nu al je doelen voor het komende jaar. Kwestie van voorbereid weer aan de slag te gaan.

BROWSE DOOR HET YOUTUBE KANAAL OF HERNIEUW JE KENNIS

Ben je een beetje achterop geraakt met de nieuwste uitvindingen en recente apps en meer? Youtube bewaart het allemaal. De vakantie is voor jou het ideale moment om al deze filmpjes te bekijken om ervoor te zorgen dat je weer helemaal up to date bent met de allernieuwste snufjes.

 

EEN NIEUWE JOB ZOEKEN

Hou je van je werk, maar ben je erop uitgekeken en wil je zo snel mogelijk weer aan de slag (als workaholic is dat een zekerheid), of ben je net afgestudeerd? Dan kan je de vakantieperiode nuttig gebruiken door op zoek te gaan naar een nieuwe functie, al of niet gecombineerd met een stop bij de lokale strandbar.

EEN NIEUWE TAAL OF HOBBY LEREN

Gedurende het werkjaar ben je – hoe kan het ook anders – druk bezig op het werk/school. Geen tijd voor hobby’s dus; dat kan je nu perfect inhalen, door die zomercursus Spaans te volgen, die je al zolang wilde volgen en niet enkel is het een manier om je kennis te vergroten, het komt ook handig van pas wanneer je voor het werk naar het buitenland moet. Of je gaat op kookles om die nieuwe collega te imponeren, wanneer je weer aan het werk gaat.

DOE VRIJWILLIGERSWERK

Als workaholic kan je je geen vakantie voorstellen op je luie zetel. Dus ga je op zoek naar lokaal vrijwilligerswerk, dat je de nodige voldoening geeft, om er weer tegenaan te gaan.

 

WERKEN AAN EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM

Sporten is er gedurende het jaar een beetje bij ingeschoten. Daarom boek je snel enkele spinning sessies in de gym, om dat luie lijf weer in actie te brengen en ondertussen beluister je je favoriete mental coach, die je nog wat handige tips meegeeft om een volgende klant binnen te halen. Om je geest te voeden, heb je ook nog een aantal musea op je lijstje staan, die je wilt bezoeken en een lijstje met boeken opgesteld, die je graag wilt lezen.

REPARATIES AAN HET HUIS UITVOEREN

Wat een betere manier, dan de vakantie, om je huis een make over te geven. Vervang eindelijk die kapotte deurklink, of schilder de kinderkamer, of ga op jacht naar nieuwe meubelen voor de woonkamer, of bezoek enkele lokale markten, om het perfecte gadget te vinden dat je kantoorruimte helemaal jou maakt. Kortom…doe IETS!

ANDERE NUTTIGE DINGEN OM TE DOEN:

-lezen hoe je snel succesvol kunt worden

-train je geest

-maak een stamboom

-je e-mail box leegmaken

-maak zelf een nieuwe website

-….

 

Uiteraard begrijpen jullie dat dit artikel een beetje dubbel bedoeld is en voor vele workaholics een wake up call kan zijn, dat vakantie ook gewoon heerlijk genieten is met familie en vrienden en zelfs gewoon “niets” doen ook op de planning mag staan.

Vakantie hoeft geen saaie bedoening te zijn, maar kan ook inspirerend werken, zonder dat je daarvoor ook echt aan het werk bent.

Happy Holidays!!! 😊

Bron: https://www.daniel-wong.com/2015/11/09/productive-things-to-do-during-school-holidays/

Opmerking plaatsen