De herfst is een van de mooiste periodes die er is. De bomen die je stilaan bruin ziet worden, de bladeren die in het rond waaien, een waaier aan mooie tinten, de charme van fleecedekens en plaids, Halloween,… Geef nu toe, in de herfst geniet je toch ook wel van heel wat zaken?

Hieronder vind je alvast 6 toffe herfstactiviteiten die je gedaan moet hebben!

Pompoenen schilderen/bewerken

Je kan er gewoon niet buiten, maar pompoenen zij één van de dingen die de herfst écht typeren. Ze worden gebruikt als verschillende soorten decoraties en staan symbool voor Halloween. Naast decoratie staat pompoensoep vaak ook op het menu. 🙂

Je kan dus ook niet anders dan jezelf creatief bezig houden met een pompoen. Hol deze bijvoorbeeld uit voor Halloween, schilder er iets leuk op,etc. Op pinterest vind je heel veel leuke projecten om samen met de kids te maken, maar ook op onze blog kan je heel wat artikels terugvinden.

Vogelhuisje bouwen

Zoals ook in ons artikel kort meegeven over tuinieren in oktober, hebben vogels nu deze periode ook moeilijkheden met het zoeken naar eten en drinken. Voorzie dus voor hen zeker een vogelhuisje in de tuin waar zij in kunnen vertoeven. Nog leuker is om zelf op een zondagnamiddag bijvoorbeeld met zen alleen een vogelhuisje te bouwen.

Een herfstkrans maken

Een herfstkrans mag zeker ook niet als decoratie item ontbreken. Ze zijn zo typerend dat je ze gewoon moet hebben.

Een herfstkrans kan je met heel veel verschillende materialen maken, zoals met kastanjes,eikels, etc. Bekijk zeker volgend project als je aan de slag wil.

Een wandeling in het bos

Hmm… een wandeling in het bos in de herfst. Is er nog iets leuker dat je kan doen deze periode? Ikzelf hou er enorm van en mijn kinderen ook! In de zomer zal je ons niet vaak zien gaan wandelen, maar in de herfst én de winter, brengen we regelmatig een bezoekje aan het bos.

Goed om een frisse neus op te halen en de kinderen kunnen ravotten en heel wat materiaal verzamelen zoals kastanjes, eikels, dennenappels en nog veel meer! Leuk is om dan achteraf iets te maken met de dingen die je hebt meegenomen.

Zie je tijdens jouw wandeling een pak bladeren? Spring er dan ook eens even in! Plezier verzekerd!

Koekjes bakken

Koekjes bakken is altijd leuk! Maar is ook tijdens de herfstperiode dé perfecte bezigheid. Kruip gezellig in het weekend in de keuken en maak leuke herfstkoekjes die je daarna tijdens een leuke film lekker kan opsnoepen onder een lekker dekentje met… een tas warme chocomelk. 🙂

Hier vind je alvast een leuk recept van Libelle.

Maak soep

In de zomer zijn we meestal geen fan van soep, omdat het dan wat warmer is , maar in de herfst starten we weer met het eten van soep! En er gaat niets boven versgemaakte soep. Om het helemaal af te maken, maak je gebruik van de heerlijke pompoenen waar we het daarstraks al over hadden.

Opmerking plaatsen