Energie wordt steeds duurder. Dat betekent ook dat we steeds zuiniger moeten omspringen ermee. Met andere woorden, nu het kouder wordt, is het noodzakelijk om zoveel mogelijk warmte binnenshuis te houden.

Eén van de plaatsen waar we heel wat warmte verliezen is door de ramen. Glas en vooral grote glaspartijen zorgen ervoor dat een deel van de warmte gewoon verloren gaat; ze vliegt letterlijk door ramen en deuren. Vooral als je nog enkel glas hebt, is het serieus uitkijken om geen peperdure afrekening te verwachten.

Het beste wat je kunt doen, is ramen met enkel glas en zelfs oude ramen met dubbel glas, te vervangen door thermisch isolerende ramen.

Thermisch isolerende ramen hebben een lambda- en R-waarde die maakt dat ze perfect geïsoleerd zijn.

Hoogrendementsglas is zo’n type glas. Het isoleert maar liefst drie keer meer dan gewoon dubbel glas en wel vijf keer beter dan enkel glas. Tijdens een strenge winter kan je dat ettelijke euro’s schelen in verbruik.
hoogrendementsglas-850x300

Hoe kan je weten of je ramen aan vervanging toe zijn?

Als je met de nodige verwarming, nog steeds een extra truitje aan moet doen, of de verwarming blijft aanslaan, dan weet je dat er warmte verloren gaat, die normaal enkel binnenshuis zou mogen circuleren.

Een noodoplossing om bestaande ramen voor een tijdje beter te isoleren, is isolerende folie. Die raamfolie houdt in de winter de warmte beter binnen en zorgt ervoor dat in de zomer de warmte buiten blijft. Maar het is en blijft een noodoplossing. De betere optie is kiezen voor nieuwe, isolerende ramen, die dezelfde werking hebben als de folie, maar dan blijvend en veel doeltreffender.

Nog een voordeel van thermisch isolerende ramen is het geluid. Als je kiest voor kwaliteitsvolle raamprofielen in PVC, houdt deze beglazing niet enkel de warmte binnen, maar ook het geluid buiten. En niet onbelangrijk, inbrekers zullen serieus ontmoedigd worden om jouw huis aan te doen, want inbreken wordt er niet makkelijker op bij dit soort ramen.

Kortom, thermisch isolerende ramen zijn een investering die je snel terugverdiend hebt op je energiefactuur. Het kan je op jaarbasis zo maar liefst 44 liter stookolie en 36m3 aardgas besparen op je verbruik. En dat is als je slechts 1 m2 oud glas vervangt door nieuw hoogrendementsglas!

hoogrendementsglas

En waardevolle investering als je het ons vraagt.

Geniet van een warme winter

Meer weten?

http://www.vanpellicom.be/pvc-ramen-en-deuren-nieuws/pvc-ramen/8562/maak-je-huis-winterklaar/

1 Comment

Opmerking plaatsen