Ook deze week kijken we binnen bij een oud gebouw dat een tweede leven geschonken werd. Deze keer kreeg een oud schoolgebouw een complete make over en werd het onderdak voor verschillende  gezinnen, die er elk een riant appartement betrekken.

De school uit 1910 ( bekijk de foto’s van hoe het gebouw er vroeger uitzag) stond al een hele tijd leeg tot een groep vrienden het pand opkochten en ermee aan de slag gingen. Ze toverden de school om tot riante appartementen. Deze appartementen verschillen van grootte, en zijn tussen de 100 en 150 vierkante meter. Alle appartementen kregen een buitenruimte in de vorm van een tuin, dakterras of een groot balkon.

Naast een aantal gemeenschappelijke delen, kon elk gezin zijn appartement naar eigen smaak en budget inrichten. We nemen een kijkje in één van de appartementen.

Het appartement bevindt zich in de oude lerarenkamer en een klaslokaal. De lerarenkamer werd omgevormd tot twee slaapkamers en het klaslokaal werd omgebouwd tot een loft-achtige woonkamer.

Dit appartement geeft onderdak aan een koppel met twee jonge kinderen. Zij hadden veel opbergruimte nodig voor al het speelgoed. Ze kozen er dan ook voor om de ruimte onder de trap als opbergplek te gebruiken door slimme opbergbakken te maken, die ook als zitplek kunnen functioneren!

Doordat het appartement zo’n hoog plafond heeft, konden er meerdere verdiepingen in de woning gemaakt worden. Zo is er in de woonkamer een uitsparing gecreëerd, die nu functioneert als werkruimte. Ideaal voor dit gezin, die graag de connectie met de rest van het gezin wou behouden tijdens het werken.

Aan de keukenwand werd een groot pegboard geïnstalleerd, dat je steeds van compositie kunt veranderen door de planken te verplaatsen of er andere haken en items aan te hangen. De planken kun je steeds weer anders stylen met planten, servies, pannen en andere accessoires.

Ook in de slaapkamers werd optimaal gebruik gemaakt van de ruimte, om zoveel mogelijk opbergvakken te maken. Daarnaast kreeg de inrichting een ietwat industrieel karakter, dit gecombineerd met oude kastjes, die de nostalgie van de schooltijd symboliseren?

De uitstraling van dit appartement werd over het algemeen eerder minimalistisch gehouden, waarbij de hoogte van de ruimte extra in de verf wordt gezet en je een uitzonderlijk open en wijds gevoel krijgt.

Meer weten over dergelijke projecten?

http://roomed.nl/vrienden-knappen-oude-school-in-amsterdam-op-om-er-samen-te-wonen/

Comments are closed.