Met de feestdagen in het vooruitzicht, wordt er in tal van huisgezinnen een feestmaal bereidt, maar dat feestmaal brengt ook heel wat afval met zich mee; afval dat verdwijnt in de vuilniszak of de afvalcontainer, die dan dagen blijft staan omdat de opruimdiensten niet werken met de feesten. Met als gevolg dat er een geurtje ontstaat, waar ongenode gasten op afkomen, die wel willen weten welk lekkers er zich allemaal in de zak bevindt.

Kortom, een vuilniszak is niet de meest geschikte hulp in deze drukke dagen. Maar dat probleem kan makkelijk opgelost worden met de afvalvergruizer.

afvalvergruizer

De afvalvergruizer is een ideaal hulpmiddel in de keuken. Hij vangt alle organisch vuil op, vermijdt geurhinder, bespaart op poetskosten en op de aankoop van vuilzakken, is hygiënisch en kan het hele jaar door gebruikt worden. Heel handig ook als je op vakantie vertrekt en je nog een laatste avondmaal hebt bereid. Op die manier hoef je geen vuilniszakken te vroeg buiten zetten.

De afvalvergruizer wordt in je keuken geplaatst en vangt alles op wat enigszins geurhinder kan geven, zoals er zijn:

visgraten, vleesafval, resten van fruit, maar ook pitten, aardappelen, groenten, restafval na het eten, afgeknaagde kippenboutjes, tot zelfs de restjes van saus of dat laatste kopje koffie. Alle, biologisch afbreekbare afval van vlees, vis, fruit, groenten, koffie en theefilters, worden zonder probleem tot minuscule deeltjes herleidt, met een perfect opgeruimde en heerlijk geurende keuken tot gevolg.

De afvalvergruizer is een Amerikaanse uitvinding die is overgewaaid naar onze contreien. In Amerika heeft bijna elk huis standaard een vergruizer om voedselresten te verwerken.

Hoe werkt een vergruizer precies?

Heel eenvoudig eigenlijk:

Je zet de vergruizer en het water aan, gooit de overgebleven voedselresten erin, de vergruizer maalt als het ware alles tot moes en na een korte tijd is het weg.

De vermaler draait zo lang tot het afval alleen nog uit pulp bestaat, waarna het door de afvoer het riool ingespoeld wordt. Op die manier blijven er ook geen resten achter in de leidingen.

Het is dus werkelijk dé makkelijkste manier om op een hygiënische manier van huiselijk afval af te komen. Vooral voor mensen die in een appartement wonen en geen plaats hebben buiten om het vuil te deponeren, is dit een superhandig toestel.

Is het toestel gevaarlijk?

Helemaal niet, want de vergruizer maakt geen gebruik van gevaarlijke messen, maar gebruikt centrifugekracht om uw voedselresten met grote kracht tegen de wand te drukken, waardoor er uiteindelijk alleen pulp overblijft. Zelfs kippenboutjes moeten eraan geloven.

Bekijk snel het filmpje over de werking van de afvalvergruizer, of bezoek de stand op Cocoon:

http://www.commander.be/

 

Opmerking plaatsen