We spraken al vaker over het gebruik van meer groen in het interieur. Niet enkel werkt het bevorderend voor de gezondheid (vooral als men zuurstofrijke planten gebruikt), maar het is ook een manier om je interieur tot leven te brengen op een natuurlijke manier.

Wanneer we spreken over mos, dan denken we meestal aan een vervelend plantje dat vaak onze tuinen ontsiert, vooral na zeer vochtige periodes. Mos kan al heel snel een tuin overwoekeren. Aan de andere zijde kennen we mos ook als basisgrondstof voor bloemstukken, waarbij het vaak ingezet wordt om open ruimtes in te vullen.

KUNST MET MOS

Dat moeten een aantal pientere designers ook gedacht hebben en die hebben dit concept helemaal uitvergroot. Zij gebruiken mos als hoofdbestanddeel om de meest originele wanddecoraties te maken. Toegepast op grote schaal, wordt mos dan ook zoveel meer dan een onkruid; je creëert er werkelijk de mooiste kunstwerkjes mee.

GESTABILISEERDE PLANTEN

De basis voor deze wanddecoraties wordt gevormd door wat zij noemen, gestabiliseerde planten.

Bij planten die ‘gestabiliseerd’ zijn, werden de natuurlijke plantensappen vervangen door kunstmatig sap en dit op basis van glycerine. Daardoor wordt op een heel zachte en ecologische wijze, het groeiproces gestopt, waardoor de planten op hun mooist gebruikt kunnen worden bij de opstelling van een decoratie. De planten worden als het ware bevroren in de tijd, waardoor een uniek en natuurlijk replica ontstaat van de plant.

HOUDBAARHEID EN ONDERHOUD

Het grote voordeel aan deze manier van werken met natuurlijke producten, is dat ze helemaal onderhoudsvrij is. De planten die gebruikt worden voor een creatie, houden lang, tot wel enkele jaren, als ze in de juiste condities geplaatst worden. Ze vragen geen water, licht en ander onderhoud, dat andere planten wel vragen. Op die manier kunnen deze plantencreaties ingezet worden op plaatsen waar onderhoud geen prioriteit is, zoals bijvoorbeeld in werkomgevingen.

MOS ALS BLIKVANGER EN NATUURLIJKE GELUIDSISOLATIE

Het grootste deel van de grondstoffen die gebruikt worden, bestaat uit mossen, zijnde kortsmos, mosbollen, mos uit de Provence, plat mos, aangevuld met wilde planten.

Deze hebben als bijzondere kwaliteit, dat ze een unieke vorm hebben en daarenboven geluiddempend werken, hetgeen ideaal is in ruimtes waar veel mensen samenkomen en het geluid op een subtiele manier gedempt moet worden.

Op esthetisch vlak zijn een deel van de mossen verkrijgbaar in meerdere kleurschakeringen, waardoor ze diverse sferen kunnen creëren en toepasbaar zijn in combinatie met verschillende materialen, zoals hout, glas, metaal enzovoort. Hierbij kunnen heel aparte decoraties ontstaan, die aan het interieur een geheel eigen uitstraling geven.

TOEPASSINGEN

De natuurlijke mosdecoraties, kunnen ingezet worden om een ruimte in de kijker te zetten, aan de hand van specifieke logo’s, plantenwanden en plafonds, dividers, maar ook op zichzelf staande kunstwerken.

Kortom, een interieur krijgt een heel specifieke en natuurlijke look, door de toepassing van deze moscreaties.

Wil je meer weten over deze groene kunstwerken? Laat je dan onderdompelen in de wereld van:

http://greenmood.be/

Opmerking plaatsen

Close