Nu de vakantie voorbij is en de zon minder daguren telt, gaan de echte kerstliefhebbers onder ons reeds reikhalzend uitkijken naar het eindejaar. Want wat zouden nu de laatste nieuwe kersttrends voor 2017 worden, om de boom dit jaar te decoreren?

Dus, voor de “die hard” fans, hier reeds een voorsmaakje over wat de feestdecoratie anno 2017 zal brengen.

Op de wereldberoemde kerstbeurs in Frankfurt, worden elk jaar opnieuw de laatste nieuwe trends tentoon gesteld en dit is wat er dit jaar uitkwam:

Het eerste thema dat aangehaald wordt, straalt pure vreugde uit. Het krijgt dan ook de toepasselijke naam “a fanciful celebration of joy”.

Dit eerste thema neemt ons mee naar de vreugde van de kindertijd en de fantasiewereld die daarbij hoort. Hier draait het om de speelsheid van het leven en alles wat ons blij maakt. Het resultaat is een eclectische collectie vol kleur, waar strip- en andere fantasiefiguren de show stelen. Surrealistische prints gaan hand in hand met kant en haakwerk en gestyleerde vormen versmelten met de meer traditionele volkskunst.

Het tweede thema dat wordt aangesneden versterkt het traditionele gevoel. Met een naam als “Authentic tradition”, duikt men in de wereld van kwaliteitsvolle traditie, waar vakmanschap en hoogstaande staaltjes van authenticiteit gepresenteerd worden. De collectie is tegelijkertijd subtiel als rustiek en bestaat uit tijdloze objecten, die met liefde en toewijding werden gecreëerd en ons meenemen naar traditionele origines. Het kleurenpallet bestaat uit tinten van bruin, quartz, kiezel, grijsblauw, donkergroen, amandel en biscuit.

kersttrends voor 2017

De derde trend gaat verder op het natuurlijke thema. “A gentle touch of nature” heeft zijn naam niet gestolen. Deze collectie wil inspireren en relaxeren. De nadruk ligt op gezellige momenten bij de open haard, waarbij delicate materialen en stoffen gebruikt worden om de sfeer te benadrukken. Een sensuele atmosfeer door het gebruik van gemengde kleuren van koraal en goud, zacht linnen, munt, roze en limoen.

De vierde en laatste trend gaat dan weer een heel andere richting uit. Voor zij die hip, jong en ambitieus zijn en die prat gaan op een moderne leefomgeving, is de collectie “a distinctive figure of modernity” een uiting van moderne stijlvolle momenten. Door het gebruik van krachtige kleuren en geometrische vormen en contrasten, komt het moderne leven tot expressie. Gesofisticeerd en elegant kan je deze collectie ook wel noemen, met inspiratie  uit het klassiek modernisme, zoals kunstige sculpturen, industriële designs en artistieke objecten. Monolithische vormen domineren deze collectie en een rijk kleurenpalet gaande van lapis lazuli, koper, marmer, onyx en goud tot krachtig robijnrood beheersen dit thema.

Zo krijg je toch al een klein beetje de smaak te pakken voor de komende feestdagen.

Welke trend wordt jouw trend?

Bronnen:

https://christmasworld.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/events/trends-2017/trendwelten.html

https://stylerista.com/christmas-trends-2017-2018/

 

Opmerking plaatsen