Met het warme weer van laatst, is het overduidelijk, de verwarming mag officieel uitblijven.Maar heb je er wel aan gedacht om je verwarmingsketel in zomerstand te zetten? Niet enkel scheelt het in verbruik, maar het helpt ook om ervoor te zorgen dat je ketel in het najaar weer vlot opstart.

Een aantal nuttige tips om je verwarmingsketel in optimale conditie te houden tijdens de zomermaanden, zijn de volgende:

Naast het aanpassen van het bedieningsbord van winter naar zomerstand, is het ook belangrijk dat je je thermostatische kranen helemaal opendraait. Veel mensen vergeten dit, of draaien de kranen net dicht in plaats van open. Het risico zit er dan in dat de leidingen verkalken, waardoor je in het najaar problemen krijgt bij de heropstart van de verwarming. Gewoon opendraaien die handel dus…

Vaak zijn we van mening dat het beste moment voor een onderhoud, vlak voor de winter is, maar ook in de zomer is het super belangrijk dat de ketel goed onderhouden wordt. En omdat het in de zomermaanden net iets rustiger is, kan je maar beter op tijd zijn voor je jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud.

Meer weten over wat er gebeurt bij een onderhoud?

https://www.bulex.be/particulier/over-verwarming/advies/het-onderhoud-van-uw-verwarmingsketel/index.nl_be.html

Hou er ook rekening mee dat de aanschaf van een nieuwe ketel, veel problemen kan vermijden. De zomer is hier een goede periode voor, omdat je nu geen verwarming nodig hebt en de installateurs ongestoord hun werk kunnen doen, zonder dat jij aan warmte inboet.

Maak je reeds gebruik van zonnepanelen? Dan is dit de ideale moment om te opteren voor een zonneboiler, die je ook in de zomer van warm water voorziet, maar merkelijk bespaart in je portemonnee.

Wil je nu nog je verwarming op punt stellen?

Ga dan gerust eens langs bij één van onze aanbieders, die ook jouw verwarmingsketel een broodnodig onderhoud geeft, of je voorziet van een nieuwe installatie.

Pieter Marysse maakt prijzen op maat van elke klant, voor alle loodgieterij- verwarming en sanitaire voorzieningen en dit in heel België.

Werkt u voor de verwarming met een schoorsteen? Laat ook deze nu nog schoonmaken; het bespaart je tijd en moeite in de winter en voorkomt dat er problemen ontstaan.

Voor meer informatie over alle zomerse klussen wat verwarming betreft, kan je steeds terecht bij:

Verwarmingstechnicus Pieter Marysse

pieter.marysse@icloud.com  of op het nummer: 0493 76 24 90

Maak kennis met onze aanbieders op de website van Huisje tuintje boompje:

https://www.huisjetuintjeboompje.be/nl

Opmerking plaatsen