Een nieuwe inrichting kost vaak heel wat. Het hoeft echter niet veel te kosten om je huis opnieuw in te richten. Heb je een dure smaak? Ook dan heb ik tips om tot een moderne inrichting te komen. Bedenk allereerst wat je leuk vindt. Maak eventueel een moodboard van (dure) meubelen en woonaccessoires. Hierdoor weet je waarnaar je op zoek gaat.

Zoek in de juiste winkel en wees creatief

Mijn eerste tip is om naar de kringloop te gaan. Vaak staan hier pareltjes te wachten op een nieuwe eigenaar. Doordat je een moodboard hebt gemaakt, kun je de meubels of woonaccessoires zien tussen de rommel. Zie je een mooie kast staan maar heeft deze niet de juiste kleur? Een likje verf doet wonderen. Op deze manier heb je goedkoop een nieuwe passende meubel. Deze tip geldt ook voor marktplaats. Op marktplaats staan veel meubelen en schilderijen te wachten op een nieuwe eigenaar. Is de prijs te hoog voor je budget? Biedt een bedrag lager. Je zult zien dat de verkoper soms alsnog akkoord zal gaan!

Inrichting met een design uiterlijk hoeft niet uit een designwinkel te komen. Ga naar een goedkope winkel, zoals de Action of de Hema. Neem je moodboard mee en kijk in de winkel welke producten lijken op wat je hebt opgeplakt. Met ongeveer dezelfde vorm en kleur kom je heel ver. Niemand zal zien dat het product uit een goedkope winkel komt. Is het krukje precies de vorm wat je zoekt, maar vind je het stofje lelijk? Ga naar de stoffenmarkt en haal voor een klein bedrag een nieuw stofje. Bekleedt het krukje opnieuw. Ben je niet zo handig? Op YouTube staan talloze tutorials. Vaak is het makkelijker dan je denkt.

Je hebt meer dan je denkt

Heb je al een inrichting, maar is het gewoon niet meer jouw smaak? Kijk nog eens goed wat je hebt en zet je interieur opnieuw neer. Eventueel zijn er meubelen die je opnieuw kunt opknappen zoals eerder beschreven. Zorg voor kijkrichtingen door met kleur te spelen. Door een route van kleur door je kamer te plaatsen, creëer je kijkrichtingen. Hierdoor lijkt de kamer ruimer als je binnenkomt. Wil je geen geld uitgeven aan een duur schilderij? Kijk eens tussen de oude vakantiefoto’s. Misschien heb je ooit een kunstzinnige foto van een boom gemaakt. Laat deze foto op een canvas of poster uitprinten en hang het op. Dit zorgt voor een goedkoop alternatief van een duur schilderij! Daarnaast zul je altijd terugdenken aan die leuke vakantie.

Wil je jouw woning aanpakken?

Tot slot hoef je niet een compleet nieuwe inrichting te kopen om het als nieuw te laten lijken. Met enkele nieuwe woonaccessoires en misschien een nieuwe stoel lijkt je inrichting weer erg modern. Op VoucherAlarm.com vind je meer tips als je de inrichting professioneel en goedkoop aan wilt pakken. Ook een verbouwing hoeft helemaal niet duur te zijn.

Met deze tips kun je alvast aan de slag. Zo maak je in een handomdraai je interieur helemaal modern. En dat met een klein budget!

Opmerking plaatsen