Vandaag vieren we Kerstmis. Voor de meeste mensen is dit een vrije dag, die ze doorbrengen met familie en vrienden. Voor velen is Kerstmis hét feest van het jaar waar lichtjes en gezelligheid of de Kerstmis sfeer centraal staan. Maar toch zijn er ook mensen aan wie de kerstsfeer voorbij gaat.

Ben jij ook iemand die de kerstdagen maar niks vindt, maar wil je toch enkele tips om ook jouw Kerstmis gezellig door te brengen en misschien op die manier toch een liefde voor kerst te krijgen?

Dan helpen we je daar graag bij.

Decoratie

Uiteraard, dé sfeerbrenger bij uitstek is decoratie. Het is nog niet te laat om hier en daar een gezellige lichtslinger aan te brengen, of een boompje te zetten. Het is bewezen dat wanneer je je buitenruimte super gezellig maakt, je onvermijdelijk ook zelf helemaal warm en week wordt vanbinnen. Nodig daarbij nog snel een vriend of vriendin uit en je zal zien dat kerst ook voor jou een fijne periode wordt.

Muziek

Naast de decoratie, is ook kerstmuziek een manier om je helemaal in de sfeer te brengen. Kies een voor jou geschikte cd uit de grote collectie kerstmuziek en zing, neurie gewoon mee…als je durft. Zingen verlicht de geest en wie weet kom je zo toch nog in de juiste stemming.

Kerstfilms

Heerlijk toch, languit op de bank, kijkend naar een romantische kerstfilm? Of niet?

Het is gebleken dat je van het kijken naar een leuke kerstfilm, meer zin krijgt in het zelf beleven van enkele kerst-avonturen, alleen…of met twee!

Bakken

Hou je niet van Kerstmis, maar wel van bakken? Maak je de heerlijkste gerechten klaar voor jezelf en je familie? Ga dan vandaag overboord met het lekkerste kerstgebak; gegarandeerd zal de geur van heerlijke kerstkoekjes je in de juiste kerstsfeer brengen; deel ze met vrienden, familie en buren en je zal onmiddellijk opgenomen worden in het feestgedruis.

Koop daarnaast ook zoveel mogelijk seizoensgebonden producten die de typische kerstsfeer oproepen.

Creatief

Ben je een creatieve duizendpoot? Maak dan enkele originele kerstprojecten, al of niet voor jezelf. Of nodig enkele vrienden uit om samen een project te maken; hun kerststemming zal gegarandeerd ook op jou afstralen.

Kerstkaarten

Het is nog niet te laat; neem vandaag de tijd om aan je beste vrienden en familieleden een persoonlijke kerstkaart te zenden. Zelfs als je niet van Kerstmis houdt, zal het schrijven van een originele tekst, je hart doen smelten.

Geven

Kerstmis is een tijd van geven. Of het nu gaat om een leuk geschenk, of een dienst die je doet voor iemand anders, geven brengt je helemaal in de sfeer van Kerstmis, waar warmte en hoop voorop staan.

Shoppen

Shoppen op zich is altijd leuk, maar voor wie niet houdt van Kerstmis, is deze tijd een ware beproeving. Toch kan je het wel gezellig maken, door kleinere winkelcentra op te zoeken, waar de sfeer en de kerstmuziek je zullen opbeuren en waar je toch nog zonder zorgen en in alle rust kunt winkelen. Kies een dag in de week uit, om de grote massa te vermijden.

Kerstevenementen

In deze dagen, is er overal wel iets te doen rond Kerstmis. Wil je toch proeven van kerstsfeer buiten de deur? Dan kan je een bezoekje brengen aan een typisch kerstevenement, maar ook een gezellige kerstmarkt behoort tot de mogelijkheden. Kies die zaken uit waar je op een gemoedelijke manier kunt genieten van de kerstsfeer, zonder overdonderd te worden door een luide mensenmassa.

Met deze tips, kan ook jij de kerstdagen overleven en wie weet wordt je nog een echte kerstfanaat!

In elk geval:

Merry Christmas!!

Bron: http://www.runningwithspoons.com/2013/12/06/10-ways-to-get-into-the-christmas-spirit/

Opmerking plaatsen