We hebben reeds de kleurentrends voor 2016 belicht en de nieuwste interieurtrends, maar ook op het vlak van vloer- en wandtegels zijn er elk jaar nieuwe ontwikkelingen.

Op de Cersaie-beurs – een internationale beurs voor tegels en keramiek in het Italiaanse Bologna – waren er opnieuw een aantal baanbrekende ideeën voor het komende jaar.

*Size does matter !!

Grote tegels blijven het uitzonderlijk goed doen op de markt, en zijn dan ook dé trend voor 2016. Er wordt steeds meer voor grotere tegels gekozen, vooral door het feit dat ze in elke ruimte toepasbaar zijn en dat ze bijvoorbeeld een kleine ruimte zoals een badkamer of keuken, op slag veel groter doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn en met de diverse patronen, kan je die ruimtes een geheel nieuwe aanblik geven.

Er bestaan tegels van 60 op 120 cm en de grootste binnenhuistegels gaan zelfs tot 100 bij 300 cm! Niet alleen hebben ze minder schoonmaakwerk, maar je hebt er ook gewoon een pak minder van nodig, als is het toch aan te raden, deze formaten door een professional te laten plaatsen.

*Vintage is nog steeds in !

Ondanks het feit dat vintagetegels over het algemeen kleiner in formaat zijn, blijven ze hip en trendy.

Vintage is een modehype die zich doortrekt in heel wat strekkingen en zo ook in het interieur. Niet verwonderlijk, want de vintage tegels zijn charmant en elegant en je kan ze met heel wat andere kleuren en patronen combineren. Het zal alleen nog maar bijdragen aan de vintage look.

*Imitatiebaksteen.

Baksteen vinden we heel vaak terug in een industrieel decor. De combinatie van het koele metaal met het rode van de baksteen zorgt al een tijdje voor een bijzondere combinatie.

Op de beurzen voor 2016, vindt men momenteel de keramische imitatiebaksteen, die naast charme ook een warme uitstraling heeft en die uitstekend tot zijn recht komt als accentmuur en zeker naast zijn ruwere baksteen broertje mag staan.

Je kan baksteen niet enkel als muursteen gebruiken, maar ook de vloer of gevel worden er beter van ; imitatiebakstenen zijn ook hier een goede optie ; ze nemen minder plaats in en je kan ze gewoon op een bestaande muur lijmen en in no time een geheel nieuwe look creëren.

Je vindt de imitatietegels in verschillende kleuren, stijlen en formaten, naargelang het type woning die je hebt. Zo kan je kiezen voor de echte baksteenprint, maar ook voor tegels met een beton-, cement-, natuursteen- of houtlook.

Voordeel: keramische tegels zijn slijtvaster en gemakkelijker in onderhoud dan echt parket of echte natuursteen en daarom soms een betere keuze voor je woonkamer.

*Visgraatmotief in parket: de klassieker is helemaal back!

Visgraatparket gaat al heel lang mee en blijft populair. Een variatie in de klassieke versie, is de stoere en brede look, die nu ook veel beter geschikt is in een modern interieur. Heb je eerder een rustiek interieur? Dan ga je voor een verweerde look of een donkere, robuuste vloer.

Heb je je keuze gemaakt? Of wil je nog wat rondsnuisteren?

Volg dan volgende link :

http://www.intercarro.be/blog/design/tegeltrends-voor-2016-de-cersaie-beurs-weet-raad/?gclid=CKqH8cX7nMoCFSQTwwod2N8HHA

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.