Over vloerbedekking valt niet te twisten. Wat ook jouw persoonlijke voorkeur is, het uitkiezen van de juiste vloerbedekking blijft een eigen keuze. Het aanbod in populaire vloerbedekking is dan ook de laatste jaren in stijgende lijn gegaan en vaak zien we door het bos de bomen niet meer en moet je afgaan op criteria die voor jou en je gezinsleden belangrijk zijn voor het type vloerbedekking dat je in de verschillende woonruimtes wilt plaatsten. Toch zien we dat de klassiekers nog steeds heel populair blijven.

DE EVOLUTIE VAN TAPIJT

Eén van die vloerbedekkingen is tapijt. Deze vloerbedekking lag een tijdje onder vuur en heeft een hele evolutie doorlopen in het ontstaan en verwerkingsproces, waardoor ze veel duurzamer geworden is.

Zo worden de vezels die gebruikt worden voor de fabricage steeds natuurlijker, waardoor mensen die gevoelig zijn aan allergische reacties, toch zonder zorgen kunnen genieten van de voordelen van tapijt. Denk maar aan tapijten in natuurlijke wol, sisal en zeegras, die weinig tot geen allergenen aantrekken en die gefabriceerd worden in eco-vriendelijke omstandigheden.

Daarnaast worden meer en meer gerecycleerde materialen gebruikt in deze sector, wat ook het milieu en de gezondheid ten goede komt en tenslotte wordt met het niet verlijmen van de stoffen, al een grote sprong voorwaarts gemaakt in de wereld van tapijt.

WAAROM TAPIJT?

Een aantal voordelen van tapijt als vloerbedekking zijn onder andere de warmte- en geluidsisolerende kenmerken, waardoor tapijt ook energiebesparend werkt. Met de uitgebreide keuze aan kleuren en patronen, kan je de voor jou perfecte look creëren en het onderhoud is makkelijk en minder duur dan andere vloerbedekkingen.

LAMINAAT

Laminaat is nog steeds één van de meest gebruikte vloerbedekkingen op de markt, naast parket. Ook hier is veel gebeurd op het vlak van productie en samenstelling, waarbij ook de natuur gerespecteerd wordt.

Laminaat wordt heel vaak als vloerbedekking gekozen, wanneer mensen de natuurlijke uitstraling van onder andere hout of steen willen behouden in de ruimte, maar toch een vloerbedekking wensen die makkelijk in onderhoud is.

RUIMTELIJK EN VERZORGD

Laminaat geeft aan een ruimte niet enkel een ruimtelijk gevoel door de manier van plaatsing, maar is daarnaast ook makkelijk in onderhoud, waardoor het steeds een verzorgde en frisse uitstraling geeft aan je interieur. Laminaat bestaat in vele uitvoeringen van hout tot steen, waardoor elke ruimte zijn eigen unieke uitstraling krijgt.

STEVIG EN DUURZAAM

Laminaat is, afhankelijk van de samenstelling, een zeer degelijke vloerbedekking. De regel bij de keuze van het soort laminaat is wel: hoe dikker hoe beter. Omdat laminaat is samengesteld uit vier lagen, is het van het grootste belang dat de toplaag van een superieure kwaliteit is, om te vermijden dat er beschadigingen optreden door intensief gebruik. Uiteraard vraagt elke ruimte zijn eigen type laminaat, afhankelijk van het gebruik.

ONDERHOUD EN ALLERGENEN

Het spreekt voor zich, dat laminaat de betere oplossing is, voor mensen die allergisch zijn. In laminaat kunnen zich nooit enige allergenen nestelen en daarnaast is laminaat zeer makkelijk te reinigen, zowel droog als nat. Het is belangrijk om hierbij wel de voorschriften te volgen van de fabrikant.

Opmerking plaatsen