Ben jij bij de gelukkigen die nog net voor de zomer een strandhuisje op de kop hebben kunnen tikken? Dan ben je gezegend met een zomerse uitvalsbasis. Uiteraard wil je van jouw huisje een echte thuis maken en wat is er leuker dan strandhuisjes inrichten volgens het thema zon zee zand?

Er zijn heel wat stijlen die van je zomerhuisje een echt strandhuis maken; we sommen er enkele op, om je inspiratie aan te scherpen.

BLAUW, BLAUWER, BLAUWST

Natuurlijk, hoe kan het ook anders, is blauw alom aanwezig om jouw strandhuis die specifieke beach look te geven. Of het nu gaat om leuke blauwe luikjes aan de ramen, tot turkoois behangpapier of blauwe accessoires… je kan gewoon niet zonder één of meer blauwe accenten, die de zee reflecteren.

TERUG IN DE TIJD

Iets wat het altijd goed doet, zijn ornamenten uit vervlogen tijden. Denk daarbij aan een oud badpak dat je laat inkaderen, een replica van een antiek zeilschip of oude metalen ijsemmers; een stukje vintage geeft steeds een apart en nostalgisch gevoel aan je strandhuisje.

DITJES EN DATJES

Ben je geen voorstander van het hele blauw en witte thema, maar wil je wel graag de zee en het strand naar binnen halen? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie houten kast, waar je allerlei typische strandelementen uitstalt, zoals enkele bijzondere schelpen en andere strandbewoners, of een originele vissoort die je terugvond in een souvenirwinkeltje.

MUREN WAAR DE ZEE VANAF SPAT

Wanneer je het strandthema op een makkelijke en snelle manier wilt integreren, werk je best met verf. Eén of meerdere wanden in een themakleur, zijnde zee en strand en je strandhuisje behoeft nog weinig tierlantijnen. Werk bijvoorbeeld met diverse tinten blauw en wit, om een ombre effect te creëren of kies een behangpapiertje met een oceanisch patroon.

Ga je liever niet schilderen? Opteer dan om de muur te behangen met diverse kadertjes en foto’s waar het strand thema in terug komt.

FRISSE KLEUREN EN STOFFEN

Het spreekt voor zich, dat je ook in de gordijnstoffen heel wat zeebries kunt leggen; ga bijvoorbeeld voor luchtig witte of pastelblauwe organza gordijnen, die zachtjes meewiegen met de wind of kies shutters die je strandhuis een Zuid-Franse uitstraling geven.

Ook in kussens en tapijten ligt de zee verscholen, wanneer je gaat voor zandkleuren met blauwgrijze tinten.

Wil je meer de tropische toer op, dan kan je experimenteren met felle, passionele kleuren zoals rood, geel en groen om je even in de Caraïben te wanen.

TOUWEN EN TROSSEN

Zowel binnen, maar ook buiten aan het strandhuis, is het een leuk idee om iets met touw te doen. Kan je een speciale zeemansknoop leggen? Maak dan je eigen kunstwerkje aan de muur, of bevestig allerlei haken aan de muur, waar je diverse strandaccessoires kunt hangen, zoals hoeden, tassen, handdoeken enzovoort; heel praktisch ook, als je geen zand in je huisje wilt.

FRIS EN MONTER IN DE SLAAPKAMER

Wakker worden met de zee op de achtergrond lijkt me heerlijk, maar wordt nog gezelliger, wanneer je wakker wordt onder friswitte lakens met een zee-motiefje. Een slaapkamer in een typisch maritiem interieur is altijd een ontspannende manier van ontwaken.

WIT HOUT ALS RUSTPUNT

Hout is mooi in elk design, maar wanneer het thema zee en strand is, dan denk je vooral aan wit hout. Een wand met houten planken, krijgt een heel ander gevoel wanneer je deze wit schildert. In combinatie met enkele rotan elementen, glaswerk en groen-blauwe accessoires, creëer je een hemeltje op aarde. Heel leuk in een ontbijtruimte bijvoorbeeld.

Daarnaast kan je ook opteren voor een whitewash vloer, die je lichtjes opschuurt voor het verweerde effect.

VOEL JE WELKOM

Komen er ook nog andere gasten naar je strandhuis? Zorg er dan voor dat zij zich ook welkom voelen in jouw strandthema. Kies bijvoorbeeld voor een typische quote die het thema in de verf zet en die je gasten welkom heet en doet verlangen naar de vakantie.

Bron: https://www.countryliving.com/home-design/decorating-ideas/advice/g1445/beach-house-decorating-0409/?slide=2

Opmerking plaatsen