De rustieke stijl is tegenwoordig een enorm populaire trend. Vandaag focussen we op  onze voornaamste kamer in ons huis : de woonkamer.

Hieronder alvast enkele rustieke woonkamer ideeën.

Kroonluchter

Een item dat zeker niet mag ontbreken in een rustieke woonkamer is een kroonluchter. Hier heb je ook veel verschillen in. Je kan de klassieke kroonluchters hiervoor gebruiken of tegenwoordig heb je ook heel wat speciale modellen op de markt die zeker wel in jouw rustiek interieur zullen passen.

Voor klassieke kroonluchters kan je terecht bij onze aanbieder Kroonluchterhuys Wenro.

Heb je nog een kroonluchter liggen die nood heeft aan wat werken? Ook dan kan je bij hen terecht.

Vintage

Gebruik vintage stukken in jouw interieur. Zoals bijvoorbeeld een vintage stoel, kast, tafel. Heb je dit nog op zolder staan? Dan komt dit zeker van pas. Of op het internet vind je vast heel wat leuke vintage items.

Neutrale kleuren

Het rustieke interieur bestaat uiteraard uit neutrale en natuurlijke kleuren zoals bruin, grijs, beige en taupe.  Schilder niet alleen jouw muren in een van deze tinten, maar werk ook bij jouw decoratie, inrichting met dezelfde tinten. Dit maakt het volledige interieur lekker cosy.

Geweien

Hou je wel van dieren en kan je dit ook appreciëren in jouw woning? Dan kan je dit perfect in jouw rustieke woonkamer gebruiken om als eyecatcher aan een van jouw muren te hangen.

geweien woonkamer

Hout

Ook houten details zijn een must in een rustiek interieur. Denk maar aan bijvoorbeeld decoratiestukken gemaakt van oude paletten. Of houten planken tegen de muren zijn ook een optie.

Een vleugje DIY

Ohja! Als je graag creatief bezig bent, kan je zeker zelf aan de slag om hier en daar wat leuke accenten aan te brengen. Pinterest is hier een super geschikt hulpmiddel voor.  Daar kan je zeker leuke diy projecten terugvinden om jouw rustieke woning mee op te waarderen.

 

Enjoy!

Bron : https://www.homedit.com/rustic-living-room-ideas/ 

Opmerking plaatsen