Vorig jaar vertelden we jullie alles over de aanschaf van een echte kerstboom (zie blog). Dat er voor- en nadelen verbonden zijn aan een echte kerstboom is zeker.

Je krijgt geen authentiekere sfeer dan met een echte real life kerstboom, die je dan ook nog eens samen gaat uitkiezen of gewoon uit je eigen tuin haalt. Pure nostalgie.

Maar natuurlijk mogen we niet vergeten dat er heel wat mensen zijn die wegens tijdsgebrek, er niet toe komen om te gaan kerstboomshoppen en kiezen voor een model in kunststof.

Daarnaast is het ook zo, dat je bij een echte kerstboom vaak af te rekenen krijgt met een design dat wat tegenvalt, je toch een beetje groene vingers moet hebben wat het onderhoud betreft en je bij de aankoop van een echte boom er soms ook kruipende vriendjes gratis bijkrijgt (slapende insecten in de boom, die wakker worden door de warmte in huis).

Zie je al deze zaken niet zitten? Dan kan je opteren voor een kunstkerstboom.

kunstkerstboom

Kunstkerstbomen worden steeds populairder en zijn kwalitatief ook niet meer van echte exemplaren te onderscheiden.

Het grootste voordeel van een kunstkerstboom is wel dat je steeds een mooi gevormd exemplaar krijgt, zonder open plekken en met een mooi gevulde buik. Een boom uit de films dus.

Tegenwoordig is het assortiment kunstkerstbomen zo mogelijk, nog uitgebreider dan bij echte kerstbomen en je hebt er jaren geniet van.

Wij gingen op zoek naar de voor ons 10 mooiste modellen, die ook wij wel in de huiskamer willen.

1)Triumph Tree kunstkerstboom

Op de eerste plaats zetten we deze kanjer van formaat. Hij is maar liefst 305cm hoog en straalt met zijn blauwkleurige naalden iets magisch uit. Elk naaldje heeft een frosted puntje waardoor het lijkt alsof er een kristalletje aan bengelt. De takken zijn uiterst stevig (handig als je iets zwaardere kerstdecoratie hebt) en de opbouw is heel makkelijk met verschillende kleurcodes voor een perfecte opzetting.

Niet onbelangrijk: het materiaal is brandvertragend.

0756770699943

 

2) Triumph Tree kunstkerstboom romange met verlichting

Wil je een prachtig grote boom maar vindt je het een hels karwei om de lichtjes mooi te hangen?

Dan is deze boom perfect voor jou. Hij heeft nog steeds een imposante grootte van 260 cm en heeft dezelfde prachtig blauwe naalden als zijn voorganger, maar hij is reeds voorzien van 480 warm witte led lampjes. Bij de opstelling via stevige beugels en een scharnier, vallen de takken in één beweging vlot op hun plaats, lichtsnoer inbegrepen. Ook deze boom is van brandvertragend materiaal.

38940701zoom1_2

3) Triumph Tree empress spruce besneeuwd

Deze kerstboom lijkt zo uit het dennenbos gewandeld te zijn. Hij komt compleet met dennenappels! De takken zijn iets groener van kleur, maar hebben verschillende zijtakken, waardoor hij een speels uiterlijk krijgt. En natuurlijk zorgen de dennenappels voor een speciale uitstraling. Deze boom is om en bij de 2 meter hoog met een slank en statig silhouet en heeft dezelfde opbouw als nummer 1.

38960401

4)De Black Box kunstkerstboom Toronto, is net als zijn voorgangers een grotere kerstboom.

Deze boom heeft verschillende soorten dennennaalden (hard en zacht), wat voor een heel natuurlijk effect zorgt. Hij is iets smaller dan de voorgaande, waardoor hij ook makkelijker op een kleine oppervlakte geplaatst kan worden. Deze boom heeft ook het praktische insteeksysteem met kleurcodes voor een makkelijke opstelling en de brandbeveiliging. Hetzelfde type boom bestaat ook met lichtsnoer inbegrepen.

8712799284715

5) De Triumph Tree kunstkerstboom sherwood slim, is een natuurgetrouwe kunstboom. Hij is slank gebouwd en loopt smal naar boven toe. Ideaal als hij in een kleine hoek geplaatst moet worden. Wat heel mooi is aan deze boom, is dat de takken natuurecht zijn nagemaakt en van de beste kwaliteit zijn. De boom is bijna niet van een echt exemplaar te onderscheiden door de verschillende tinten groen, net als de echte sparren. Het opbouwsysteem is identiek als voorgaande.

8712799685925

6) Kunstkerstboom Montreal, heeft een speels karakter en doet denken aan besneeuwde sparrenbossen. Hij heeft een grillig karakter met takken die alle richtingen lijken op te gaan, maar net dat is de charme van deze boom, die ook in de natuur nooit mooi egaal groeit. Als je dus een boom wilt die eruit springt vanwege zijn typisch winters en natuurgetrouw uiterlijk, dan is deze boom iets voor jou. Opbouwsysteem zie boven.

8717263955351

7)In de categorie van de besneeuwde kunstkerstbomen is ook de volgende een mooi exemplaar.

De Black Box kunstkerstboom dorade besneeuwd, heeft de fraaie uitstraling van een kerstboom die pas een stevige sneeuwbui over zich heen heeft gekregen. Voor al wie de authentieke kerst uit het hoge noorden wil beleven, zal genieten van deze mooi gevulde en wit opgedirkte boom.

8718861214062

8)Heb je een kleine ruimte en kan je daarom geen grote kerstboom plaatsen? Dan bestaan er ook mega cute mini kunstboompjes.

De Black Box kunstkerstboom derby is een schattig exemplaar van slechts 30 cm, maar heeft de uitstraling van een grote boom, compleet met levensechte dennenappels. De basis in jute maakt hem super makkelijk overal neer te zetten. De mini onder de kanjers.

8712799299900

9)Ook de Triumph Tree kunstkerstboom empress spruce met een hoogte van 60 cm moet niet onderdoen voor zijn grotere broertjes. Hij heeft een mooi gevulde buik en levensechte naalden en springt in het oog door zijn licht besneeuwde takken.

 

10)De mini onder de mini’s en heel apart is deze kleine guitige boom. Met zijn slechts 20 tot 27 cm hoogte, is hij perfect om een mini winterlandschap op te smukken. Hij heeft in tegenstelling tot zijn broertjes, neerhangende takken, hetgeen hem heel bijzonder maakt. Voor als het al eens iets anders mag zijn…

8712799298224

Zit jouw favoriet er niet bij? Zoek dan snel verder naar jouw perfecte boom voor de perfecte kerst.

https://www.intratuin.nl/kerst/kerstbomen/kunstkerstbomen?p=1

Opmerking plaatsen