Licht en donker, het is een schouwspel, dat blijft boeien en daarnaast ook het gebruik van licht in huis.Wat veroorzaakt het, welke sfeer brengt het? Het is voor iedereen afzonderlijk en voor elke ruimte, een persoonlijke keuze.

Er bestaan dan ook tal van mogelijkheden en diverse materialen, waarmee licht een kamer kan vullen.

En toch springen er af en toe, lichtpunten uit, die net dat beetje anders zijn en net dat beetje extra sfeer brengen. We noemen ze lichtsculpturen met een boodschap.

Lichtsculpturen zijn zoveel meer dan gewone lichtpunten. Het zijn ware kunstwerkjes in huis. Ze zijn gemaakt uit natuurlijke materialen, waardoor de éénheid  met de natuur, zoveel groter is. Het licht dat de wereld wordt ingestuurd is dan ook veel zachter en een weerspiegeling van de echte natuurbeleving.

Zo is er architecte Talin Hazber, die lichtsculpturen vervaardigt uit zand. Hoe ze dat precies doet, kan je leren in de workshops die ze geeft, maar het resultaat ziet er geweldig uit en creëert een buitenaards effect in de woonkamer.

Apollo 8 combineert hout, glas en glasvezel voor hun exclusieve, handgemaakte lichtsculpturen. Elke tekening is uniek en geeft een wonderlijke uitstraling, die in elk interieur thuishoort.

Arnout Meijer zoekt het hogerop en brengt het heelal naar de huiskamer, met zijn lichtsculpturen gebaseerd op de planeten en hun interactie met de omliggende gassen, wat zorgt voor een uniek lichtspel voortgebracht door honderden ledlampjes, die subtiel van kleur veranderen.

Tenslotte tonen we jullie nog de creaties van Lubbo de Graaf, die werkt met hout, metaal en papier en op die manier cocons van licht creëert, die zo uit de natuur lijken te stappen.

Blader door ons album en laat je verwonderen door deze prachtige lichtcreaties.

 

Comments are closed.