Deze week vonden we in onze rubriek bijzondere gebouwen, opnieuw een bijzondere woning met een oude ziel die prachtig werd opgeknapt en omgetoverd tot een moderne, lichte woning.

Dit voormalig herenhuis aan het bos, kreeg een totale make over en een moderne look aangemeten.

Omdat de woning een grote ruimte beslaat, was het mogelijk om alle bestaande woonvertrekken helemaal uit te rekken als het ware, waardoor er ruime kamers onstonden. Een voordeel dat landelijke panden vaak bieden.

De ruwe buitenkant met robuuste stenen werd behouden, maar de bovenkant van de basisstructuur werd grotendeels vervangen door een glazen constructie, die nu de bovenverdieping vormt. Het contrast met de bestaande stijl kon niet groter zijn, maar werkt wonderwel perfect.

Het resultaat is een gebouw dat het licht uitnodigt om binnen te stromen.

In een traditionele opbouw vinden we meestal de slaapkamers boven en de woonruimtes beneden, maar om zoveel mogelijk van het uitzicht te profiteren, werd deze indeling omgegooid en werden de woonvertrekken op de eerste verdieping geplaatst.

De slaapkamer(s) bevinden zich daardoor op de benedenverdieping maar werden ondanks dat ze lager gelegen zijn, toch niet onttrokken aan de band met de natuur. Door het gebruik van een grote glazen hoekpartij, die helemaal openschuift, ben je ook hier helemaal verbonden met de omgeving buiten.

De inrichting van de kamer werd bewust heel licht van kleur gehouden om het contrast met de buitenmuren nog te versterken. Luxe in een oud jasje!

Aangekomen op de verdieping, wordt je verrast door het uitzicht en de connectie met de buitenwereld.

Omdat de woning omringd wordt door bomen en heuvels en de verdieping helemaal uit raampartijen bestaat, kan je hier heerlijk genieten van de open natuur. Binnen en buiten vormen op die manier bijna een eenheid, alsof je zo uit je luie zetel het bos instapt.

Het behouden van de oude balken in de dakstructuur staat in prachtig contrast met de nieuwe, moderne elementen en doordat het licht zo vlot naar binnen stroomt, komen de kleuren van het hout op de witte achtergrond nog mooier uit.

De accessoires werden met oog voor detail gemaakt om de authentieke stijl van het gebouw niet te verstoren en de houten elementen komen doorheen heel de woning terug, welke prachtig combineren met de robuuste muren die ook in de binnenkant van de ruimtes subtiel terugkomen, waardoor een geheel unieke stijlmix ontstaat van oud en nieuw.

De keuken oogt moderner dan de rest van de ruimtes, maar desondanks werd ook hier door het gebruik van de zwaar houten fronten in combinatie met de stenen wand en de lange rustieke eettafel, de authentieke sfeer behouden.

De verbinding van de keuken naar de woonkamer wordt gevormd door een prachtige zwevende open haard in modern zwart, maar met een rustiek design dankzij de hoge schouw naar het dak. Ook hier weer een perfect huwelijk tussen de moderne accessoires en de oude structuur. Zo zie je ook hoe de moderne zetels en de grijze vloer heel mooi samenvloeien in de ruimte van dit oude gebouw.

Afsluiten doen we op het fenomenale dakterras, waar je een prachtig uitzicht hebt op de achterliggende heuvels. Wat moet het heerlijk tafelen zijn met dit uitgestrekt panorama.

Kortom, een perfect staaltje van hoe verleden en heden bij mekaar gebracht kunnen worden, zonder het authentieke karakter te verliezen.

Wij zijn verliefd en jullie?

Bron: https://www.homify.nl/ideabooks/512527/prachtige-droomwoning-in-het-bos

Comments are closed.