Tijdens de winterperiode is het super gezellig om met zijn allen te genieten van het knisperende vuur van de open haard. Rond het verbranden van hout is al heel wat te doen geweest. Volgens de ene zou het alsnog vervuilend zijn voor het milieu, volgens de ander is het een natuurlijke manier van verwarmen en valt het met de schade aan het milieu wel mee.Wat het ook zij, een haardvuur blijft de ultieme romantische setting voor een koude winteravond.

Maar technologie zou technologie niet zijn, als men ook voor het ecologisch probleem geen oplossing vond.Zowel voor en tegenstanders van een echt haardvuur, zullen dan ook onder de indruk zijn, van de nieuwste innovatie in haardvuren, namelijk de waterdamphaard.

NIEUW EN VEILIG

U hoort het goed, de waterdamphaard werkt op waterdamp. Hij beschikt over een waterreservoir, dat je gewoon kunt vullen met kraanwater. Dat water verdampt in het haardvuur en wordt door middel van een speciaal systeem van lichtprojectie aangestuurd, hetgeen een 3D vuureffect creëert, waardoor het lijkt alsof de vlammen echt doorheen de houtblokken spelen. Dit Opti-Myst systeem, projecteert het licht op een hele fijne waterdamp, waardoor een mist ontstaat die lijkt op echte vlammen.

GEEN SCHOUW OF AFVOERKANAAL NODIG

De waterdamphaard is hierdoor perfect voor het gebruik in appartementen, waar geen afvoerkanaal aanwezig is.

Deze elektrische haard heeft gewoon een stopcontact nodig en een plaatsje tegen de muur.

Daarnaast is deze kanjer zuinig in gebruik en milieuvriendelijk; daarenboven is hij veilig voor kinderen en huisdieren. De waterdamp zelf wordt niet warm, waardoor hij met gemak kan branden zonder supervisie. Water en vuur gaan hier dus wel perfect hand in hand.

GEEN EXTRA WERK EN TOCH LEKKER WARM

Naast de gewone sfeermodellen onder de waterdamphaarden, bestaan er ook waterdamphaarden met een verwarmingselement. Hierdoor krijgt de haard naast de sfeerfunctie, nog een extra praktische functie, waardoor hij perfect in te zetten is als bijverwarming en er heerlijk warme lucht de ruimte ingeblazen wordt. Zo hoef je je niet te bekommeren om het sjouwen van houtblokken, maar kan je gewoon met één draai aan de knop, genieten van een heerlijk haardvuur, met of zonder geluid van brandende houtblokken.

VOOR ELK DECOR WAT WILS

De waterdamphaarden bestaan er in tal van modellen en uitvoeringen, gaande van staande modellen, tot wandhaarden, inbouwmodellen en losse uitvoeringen en dit in een uitgebreid kleurengamma, geschikt voor elke woonstijl. Daarenboven is de waterdamphaard makkelijk te bevestigen door middel van schroeven (voor de wandhaard).

 

Op deze manier zijn zowel voor als tegenstanders van de klassieke houthaard tevreden gesteld en kan iedereen met een gerust gemoed genieten van gezellige winteravonden bij een knisperend haardvuur.

 

Meer weten?

Bronnen:

https://www.haardjesland.nl/waterdamp-haard.html

https://optimysthaarden.wordpress.com/category/waterdamp-haard/

Opmerking plaatsen

Close