Het is een tijdje geleden dat de man cave nog in de belangstelling stond, maar de nieuwste man cave kleuren wilden we jullie mannen niet onthouden.

Een man cave is voor menig man die het geluk heeft de ruimte te bezitten, een plek om zich even terug te trekken uit de dagelijkse sleur van werk en gezin. ( ja dames, ze hebben dit echt nodig)

Gezelligheid staat niet meteen op de eerste plaats, maar een gevoel van welbehagen en serene kracht, des te meer. En daar kunnen kleuren heel wat aan doen.

Een mannelijke kamer moet dan ook op zijn minst een beetje mannelijkheid uitstralen, maar dat betekent niet, dat we niet af en toe out of the box mogen denken.

De nieuwste kleuren voor de man cave zijn dan ook naast traditioneel, ook een tikkeltje gedurfd.

OLYMPISCH TAUPE

Taupe is een wereldkleur; neutraal en unisex, maar het olympische geeft het toch net dat beetje meer, nietwaar. Een rijke kleur als taupe met stevige ondertonen van steen, is een perfecte basiskleur voor de man cave, die je dan verder kunt aanvullen met accessoires in diepe, donkere kleuren zoals zwart en donkergroen, of oplichtende kleuren zoals wit.

ROKEND ROOD

Rood is een romantische kleur; niet onmiddellijk een kleur die je zou bedenken in de man cave. Maar het gerookte rood voor de man cave, is heel wat anders. Het is een sterk mannelijk rood, vol energie en levenskracht. De kleur werkt bij veel verschillende stijlen van inrichting, maar gaat vooral goed bij diverse sport thema’s.

GETINT DENNEN GROEN

Nee, het is nog geen kerstmis en het dennengroen dat we hier bedoelen, is eerder een donker grijsgroene tint die doet denken aan de uitgestrekte wouden en meren van Amerika. De kleur past perfect bij heel wat houttinten en creëert een mysterieuze sfeer met gedempte verlichting. Stoer en mannelijk.

BLAUW ALS DE KOSMOS

Elk kamer kan wel een beetje blauw gebruiken, al is het maar om een zware werkdag te verlichten. En geloof het of niet, blauw is de favoriete kleur voor mannen, dus waarom ook niet in hun favoriete kamer? Het kosmisch blauw is dan ook een speciale kleur; het heeft groene ondertonen, wat ervoor zorgt dat het meer diepgang en persoonlijkheid krijgt. Het is ook een ideale kleur als de man cave ook een familiekamer is; dan is kosmisch blauw het beste compromis.

ZUIDKAAP BLAUW

Nu we toch in het blauw zitten, Zuidkaap blauw is een blauw voor de durvers onder de mannen. De man die niet in mannelijk of vrouwelijk denkt, maar universele ideeën heeft. Het Zuidkaap blauw is een lichtere tint blauw die heerlijk ontspannend werkt en niet schreeuwerig overkomt. En natuurlijk past de kleur nog perfect bij een megascreen tv-toestel en donkere cocktailbar, maar als je als man even alleen wilt zij

n, is deze kleur helemaal jouw ding om te ontstressen.

VIJFTIG TINTEN GRIJS

En natuurlijk kan een man cave niet zonder één of andere grijstint. Grijs in zijn donkere versie is warm en gesofisticeerd, maar past ook perfect bij een eerder industriële look; de groene ondertoon, geeft het ook weer een beetje mysterie en complexiteit, net waar mannen van houden en de kleur sluit mooi aan bij heel wat andere kleurtinten om de man cave helemaal aan te passen aan jouw persoonlijke smaak en interieurstijl.

 

Bron: https://www.thespruce.com/man-cave-colors-that-rock-797966

Opmerking plaatsen

Close