Wat is er gezelliger dan na een lange werkdag thuiskomen in een warme woning? Een haard met net dat beetje meer authenticiteit?

Een haard geeft steeds een gezellige sfeer aan de ruimte, maar voor velen is dit type van verwarming, vaak een bijverwarming, omdat je er best veel tijd instopt om de kachel te vullen en brandende te houden.

COMFORT EN GEMAK

Wat de gewone haard mist, bezit de Ortner massahaard.

Deze houthaard met stralingswarmte, overstijgt de capaciteiten van een gewone haard met heel wat graden.

Niet enkel is stralingswarmte één van de meest gezellige warmtebronnen, de tijd die je eraan besteed om de kachel tot zijn volle warmte te stoken, is miniem.

KRACHTIGE MASSAHAARD

De Ortner massahaard is een zogenaamde stralingswarmtehaard die de warmte vasthoudt in zijn kern en gedurende lange tijd weer afgeeft aan de omgeving. De warmte-accumulerende haard is niet nieuw, maar wat de Ortner toevoegt, is zijn krachtige massa.

In de inbouwhaard zelf, is al zo’n 500 kilogram accumulatiemassa verwerkt. Tel daarbij nog tal van accumulatiekanalen en buitenwanden in keramiek en je zit verzekerd voor heel wat extra warmte.

Die warmte wordt langzaam afgegeven aan de woning, waarbij je kan genieten van een gezellig binnenklimaat en dit tussen de 12 en 24 uur.

WEINIG MANKRACHT

Een haard is een gezellige, maar vaak ook vermoeiende bron van warmte. Je bent de hele avond bezig met het bijvullen van de haard en moet toch steeds een zekere alertheid inbouwen.

De Ortner massahaard heeft het grote voordeel, dat hij slechts éénmaal gevuld moet worden. Het hout brandt volgens het principe “top fire”, van boven naar beneden op, waardoor grote hoeveelheden hout gevuld kunnen worden, waarna je gewoon gedurende een lange tijd kunt genieten van de heerlijke warmte en dit zonder je zetel te verlaten.

GEZELLIGE STRALINGSWARMTE MET ECOLOGISCHE TOETS

Door het gebruik van de speciale accumulatiemassa’s, geeft de haard steeds een gelijkmatige verwarming in de ruimte; gevaar voor oververhitting is zo goed als uitgesloten. Daarom kan je steeds rekenen op een gezond en ecologisch leefklimaat met een verwarming die lang houdt, waardoor ook het energieverbruik daalt.

PERFECT WARMTE MAATJE

Ben jij een koukleum die graag heel dicht bij de haard vertoeft, maar die geen zin heeft om een hele avond hout te sjouwen? Je kan de Ortner haard gewoon ’s morgens opvullen, langzaam laten opwarmen en ’s avonds heerlijk genieten van zijn koesterende warmte.

Ortner haarden kunnen helemaal aangepast worden aan de specifieke eisen van de woning en zijn bewoners, zowel in vorm als in warmtecapaciteit, zodat je altijd het perfecte maatje hebt om je ’s avonds op te warmen.

En innovatie zou innovatie niet zijn, als je je warmteverbruik niet zou kunnen controleren vanop afstand, met je smartphone, tablet of pc.

MEER WETEN OVER DE MASSAHAARD?

https://www.uw-haard.nl/product-ortner-go8-massahaard/

Opmerking plaatsen