Nu het weer heel vroeg donker is , het buiten frisser wordt hebben we de neiging om het binnen nog gezelliger en aangenamer te maken. Dit doen we vaak met dekentjes, kaarsen en met gezellige binnenverlichting. En dat kan met heel wat verschillende soorten verlichting.

Tafellampen

Om te beginnen zijn tafellampen een heel goede manier om jouw woning heel gezellig te maken. Deze geven niet zo heel veel licht, waardoor direct de juiste sfeer gecreëerd wordt. Je hebt hierin enorm veel keuze, dus ga voor een tafellamp die past bij jouw interieurstijl. Ook in de slaapkamer zijn deze zeker een pluspunt en creëren ze meteen gezelligheid.

Ook staanlampen horen hier wat bij thuis omdat deze ook vaak indirect licht geven. Ze zijn ook perfect om ‘s avonds gezellig een boek te lezen zonder de grote lichten te hoeven aansteken.

Wandverlichting

Ook met wandverlichting kan je een cozy sfeer in jouw woning brengen.

Dit is bijvoorbeeld perfect voor in de gang. Deze kan je dan ook laten branden als sfeer, zonder ook weer opnieuw het grote licht aan te steken. Zo is jouw gang ook gezellig verlicht.

Kaarsen

Natuurlijk mag kaarslicht ook niet ontbreken tijdens deze donkere dagen. Decoreer jouw woning met wat kaarsen, zodat deze naast de tafellampen en/of staanlampen een aangenaam gevoel kunnen creëren. Een dekentje er bij en perféct.

Ga voor led

Als je voor verlichting jouw woning gaat, ga dan zoveel mogelijk voor led-verlichting, omdat deze het zuinigste zijn. Tegenwoordig geven deze ook hetzelfde licht als gloeilampen dus voor gezelligheid en sfeer te creëren is dit dus zeker geen probleem.

Hou het praktisch

Als je jouw woning gezellig wilt verlichten, zorg dan zeker ook dat het nog praktisch blijft. Op bepaalde plaatsen zoals in de badkamer en de keuken heb je toch zeker nood aan praktische verlichting zodat je blijft zien wat je doet. In de keuken kan je dat dan ook door led-strips waardoor het licht direct op jouw werkvlak schijnt.

Jouw woning gezellig verlichten kan in elke ruimte, zorg er voor dat er genoeg variatie is ook tussen de lichttemperaturen en indirecte verlichting.

Opmerking plaatsen