Vandaag zijn landelijke keukens nog altijd héél populair en ik moet ook toegeven dat dit ook wel mijn favoriete stijl is. Dit omdat een landelijke keuken zoveel charme en warmte uitstraalt dat het een plezier is om in jouw keuken te staan. Vandaar dat we nog even een artikel wilden toewijden én jouw extra inspiratie wilden geven voor moest je plannen hebben met jouw keuken.

Binnenin deze stijl kan je gaan voor moderne landelijke keukens of een klassiekere versie. Dit is afhankelijk van de rest van jouw woningstijl én jouw eigen smaak natuurlijk.

Kenmerken

Binnen de landelijke stijl en dus ook bij de landelijke keukens wordt er heel veel gebruikt gemaakt van natuurlijke elementen en dit in combinatie met warme en gezellige kleuren. Denk maar aan beige, taupe, ecru,…Ook hout is zeker een niet te missen element in deze stijl.

Moderne keukenapparatuur zoals frigo, diepvries, microgolfoven worden vaak in een landelijke keuken achter keukenkasten ‘verborgen’, maar ook klassieke modellen zichtbaar houden is een mogelijkheid. Klassieke losstaande modellen zoals fornuizen zijn dan ook heel erg mooi in jouw landelijke keuken.

Als jouw keuken groot genoeg is dan mag een grote robuuste houten tafel waaraan je met jouw gezin gezellig kan vertoeven zeker niet ontbreken.

Decoratie

Zorg voor enkele leuke decoratie details , let er wel op dat het niet teveel wordt.

Hout accenten

Ga voor andere hout accenten zoals legplanken, houten lepels die je op het aanrecht zet, een houten opslagbak,etc.

Spoelbak en kraan

Typisch aan de landelijke keuken is ook de grote spoelbak met een antieke keukenkraan. Dit is ook een echte eyecatcher in jouw keuken.

Andere materialen

Verwerk zeker ook andere materialen zoals rieten mandjes die je als opslag gebruikt, tinnen kannen, glazen voorraadpotten,… Ga ook eens voor een bloemetje in de keuken of als je bijvoorbeeld een kookeiland hebt en je hebt ruimte genoeg kan je ook met kaarsen werken. Deze maakt jouw keuken nog gezelliger.

Verlichting

Ook de verlichtingselementen in de landelijke keuken zijn vaak heel klassiek of met natuurlijke materialen gemaakt.

Vooraleer ik ergens aan begin in mijn woning, doe ik altijd eerst inspiratie op om te kijken hoe ik dit het beste aanpak en welke mogelijkheden er zijn. Vaak is dit op Pinterest omdat je hier écht heel veel kan terugvinden, maar ook via deze link kan je heel wat mooie landelijke keukens terugvinden.

Wil je natuurlijk liever zelf aan de slag in jouw keuken, dan kan dat zeker ook! Bekijk dan zeker ook ons blogartikel waarbij je jouw oude keukenkasten een nieuwe landelijke touch kan geven.

Opmerking plaatsen