Wil je een oude muur een nieuwe look geven, of een oude tafel opfrissen? Maak dan jouw eigen keramische kleurrijke tegels.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Witte keramische tegels
  • Gekleurde markerstiften
  • Flesje zuivere alcohol
  • Een druppelteller of een fijn rietje

Werkwijze :

*Maak de tegels schoon met een zeepsopje, om alle vet te verwijderen.

*Kies naar eigen keuze, verschillende kleuren hobbymarkers (in hobbywinkels) en kleur de tegel (zie foto). Kies zowel lichte kleuren als donkere, om contrast te krijgen.

*Laat met een druppelteller of fijn rietje systematisch enkele druppels alcohol vallen op verschillende plaatsen op de tegel. Zorg dat je er niet teveel op druppelt, want dan gaat het effect helemaal verloren en zullen de kleuren teveel in mekaar lopen.

*Laat het geheel minimum een half uur drogen. Als je nadien merkt, dat de patronen niet mooi gevormd zijn, kan je het proces herhalen, om zo nieuwe patronen te creëren. Dus, zelfs als je denkt dat je creatie verloren is, hoeft dat niet zo te zijn.

*Als het geheel mooi droog is, bedek je het eerst met een fixerende spray. Ook hier geldt het principe : gebruik niet teveel spray in één keer, want dan zullen de kleuren opnieuw vloeibaar worden en in mekaar lopen. Spray ver genoeg van de tegel en doe het in verschillende lagen.

*Laat opnieuw goed drogen!

*Als afwerking kan je een kleurloze vernis gebruiken om de tegel slijt- en krasvast te maken en op die manier kan je ze ook veilig afwassen.

Jouw originele tegels zijn klaar!! Geniet van je creatie !!

NB : Voor de echte creatieve geest : zelfs na de vernislaag kan je nog steeds het volledig proces herhalen, om nog meer diepte in je kleuren te krijgen.

Bron : http://blog.sharpie.com/2013/04/coasting-into-spring/

Comments are closed.