Of je nu op het punt staat om je keuken volledig te renoveren of wat te verfrissen, kiezen wat je gaat doen met jouw keukenkasten is een enorm belangrijke beslissing. Vooral omdat dit niet iets is dat je jaarlijks opnieuw doet en er komt ook wel wat bij kijken op financieel gebied. Wij geven hieronder enkele keukenkasten renovatie ideeën, aangezien dit een van de budgetvriendelijkere oplossingen is voor jouw keuken.

Daarnaast blijft jouw keuken ‘lay-out’ er hetzelfde uitzien en zit je niet met het uitbreken ervan.

Verven

Een van de opties om jouw keukenkast een nieuwe look te geven, is door ze te verven. Let op: laat je wel zeker even bijstaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn om ze te verven. Dit is afhankelijk van het materiaal van jouw keukenkasten.

Behangen

Het klinkt misschien vreemd, maar behang jouw keukenkasten met een leuk motiefje. Het is helemaal niet duur en gemakkelijk te verwijderen voor moest je dit na een tijdje opnieuw beu worden. Kijk zeker na dat je papier neemt dat afwasbaar is én niet te druk.

Vervang de deuren

Of de deuren nu volledig versleten of ouderwets zijn of omdat je ze gewoon beu gezien bent, je kan ook altijd jouw deuren vervangen zonder heel jouw keuken te renoveren. En geloof me: dat maakt een énorm verschil in jouw keuken.

En als je dan toch bezig bent: ga dan ook voor open schappen, zodat je jouw voorraadpotten zichtbaar kan maken. Dit is ook een enorme trend vandaag de dag.

Vervang de apparatuur

Soms moet je jouw oude keukenkasten gewoon een nieuwe make-over geven door nieuwe handvaten en dergelijke te installeren. Je hebt hier heel wat verschillende stijlen in en is the finishing touch van jouw keuken. Antieke handvaten zijn enorm populair en zijn zeker een optie.

Decoratie

Dit kan vanalles in jouw keuken zijn. Je kan enkele kastdeuren vervangen door glazen deuren waar je dan jouw keukenmateriaal mooi kan presenteren. Maar dit kan ook gewoon een memobord zijn dat je jouw ijskast hangt of een takenkalender.

Bron: https://ashleywinndesign.com/kitchen-cabinet-refacing-ideas/

Opmerking plaatsen