Elk jaar en elk seizoen zijn er weer nieuwe trends die opduiken voor jouw interieur. En dat is ook weer opnieuw het geval voor deze zomer. Wij geven enkele trends met jullie mee. Het grote thema draait allemaal rond het ecologische en de natuurlijke materialen.

Kleurtrend: Levend koraal

Pantone liet weten dat de kleur deze zomer ‘levend koraal’ oranje is of ook wel terracotta oranje genoemd. Deze kleur geeft een warme en zomerse touch aan jouw woning. Deze kom je veel tegen in zuiderse woningen, maar tegenwoordig kom je ze bij ons ook al tegen in de bohemien en landelijke interieur stijl.

Kleuren worden vaak gecombineerd met rotan, riet en kleurrijke prints.

Wil je deze kleur niet op jouw muren, dan kan je nog steeds met lichte tinten werken en hier en daar een touch van dit terracotta oranje toevoegen in de vorm van decoratie, kussens, bedsprei, etc.

70’s vs Scandinavisch

Dit is een ‘look’ met simpele lijnen en vrolijke kleuren. Elementen uit de jaren `70 worden hierbij omgevormd met aardekleuren en geometrische prints en natuurlijke materialen. De macramé hangers zijn daar een mooi voorbeeld van en zijn ook razend populair. Ga voor de ‘minder is meer’ look.

Ruw en onafgewerkt

Waar alles vroeger spik en span afgewerkt moest zijn , is nu de ruwe en onafgewerkte look helemaal in.

Textuur

Ga voor textuur in jouw woning om zo een gezellig gevoel te creëren in jouw woning; Dit in combinatie met alle natuurlijke elementen , zorgt dit voor een warm thuis gevoel.

Open schappen

Het is ook helemaal in om ipv alles weg te bergen met gesloten kasten , om alles te laten zien. Zoals in de keuken bijvoorbeeld waarbij je de voorraadpotten zichtbaar zijn. Zo blijft de muur open en creëer je een open gevoel.

Opmerking plaatsen