Als we zeggen infraroodverwarming, denken de meesten onder ons sauna en wellness, omdat het hier om een weldadige warmte gaat die vaak gebruikt wordt om stramme spieren en gewrichten te verwarmen.

Maar wat zou je ervan denken als je elke dag van deze deugddoende warmte kon genieten? En dit binnen de muren van je eigen woning?

Nee, we gaan geen sauna installeren in huis, maar we gaan gewoon voor infraroodverwarming in de woonruimte.

Nu de dagen korter worden en de avonden kouder, denken we aan de warme winteravonden, lekker knus en gezellig, met een warmtebron die ons een sfeervolle warmte biedt.

Infraroodpanelen kunnen daarvoor zorgen.

Infraroodverwarming is niet enkel een zuinige manier om te verwarmen, het is ook de meest zuinige elektrische verwarming.

Daarbovenop verwarmt infraroodverwarming eerst de personen en objecten in de ruimte, die dan op hun beurt de warmte afgeven aan de rest van de ruimte, hetgeen je een sneller gevoel van warmte geeft, waardoor je minder zal verwarmen en daardoor ook kosten kunt besparen.

En als je je infraroodverwarming combineert met zonnepanelen, kan je zo goed als gratis verwarmen.

De weldaad die je in de infraroodsauna ervaart, kan je dus nu ook gewoon thuis in je eigen woonruimte ervaren, want de techniek die het immuunsysteem versterkt, de bloedcirculatie verbetert en gewrichtspijnen vermindert, kan je ook hier volop benutten.

En waar je bij klassieke verwarmingsmethoden soms problemen hebt met lucht die te droog is of stofdeeltjes die in de luchtstroom terechtkomen, wordt dit bij infraroodverwarming helemaal uitgeschakeld, waardoor allergieën geen kans krijgen om de gezondheid te verstoren.

Omdat het oog ook wat wilt, zijn de infraroodpanelen verkrijgbaar in hippe design uitvoeringen en je kan ze zelfs integreren in een bestaande wanddecoratie, waardoor je zelfs niet weet dat ze daar is. Met of zonder lichtjes, alles is mogelijk om je verwarmingselement zo subtiel mogelijk in de ruimte te brengen.

En het leuke is, infraroodverwarming kan geplaatst worden zonder grote verbouwingswerken, waardoor je reeds op één dag kan omschakelen van gewone verwarming op infraroodverwarming. Je hebt enkel een stopcontact of een lichtpunt nodig en je kan aan de slag. En ga je binnenkort verhuizen? Dan neem je je toestel gewoon mee.

Wil je meer weten over infraroodverwarming?

http://www.infraroodexpert.be/

http://www.bisbeurs.be/nl

Opmerking plaatsen