In de afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden om uw woning op de juiste wijze te beveiligen tegen het dreigende gevaar van inbrekers. Een inbreker gebruikt steeds vaker en steeds meer geweld om een woning binnen te dringen, of om bewoners ervan te weerhouden de hulp van de politie of omwonenden in te schakelen. Door gebruik te maken van de nieuwste snufjes voor het beveiligen van uw woning, maakt u de kans op een inbraak in huis minimaal. Een huisbeveiliging expert kan u helpen bij het installeren van deze beveiligingscomponenten.

Slotenmaker advies: kies voor de juiste sloten op ramen en deuren

Veel woningbezitters maken momenteel nog gebruik van tweepuntsloten, terwijl er tegenwoordig ook driepuntsloten worden aangeboden. Driepuntsloten hebben een extra contactpunt met de deurpost, waardoor deze doorgaans veiliger zijn. Het kost een inbreker namelijk meer tijd om het slot open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden relatief groot is. Een slotenmaker kan deze sloten installeren.

Voorzie uw sloten van de nieuwste snufjes zoals een anti-inbraakstrip of een anti-kerntrekcilinder. Kerntrekken is een van de meest gebruikte methodes om woningen binnen te dringen zegt de slotenmaker uit Gent. Hier probeert een inbreker de cilinder uit het slot te trekken, door eerst een schroef in het slot te draaien en deze vervolgens met een klauwhamer uit het slot te trekken.

Deursloten

Optionele beveiligingscomponenten

Naast het belang van goede sloten op uw ramen en deuren is het minstens zo belangrijk om te kiezen voor beveiligingscomponenten. Denk hierbij aan een elektronische camera, een bewegingssensor, enzovoorts. Dergelijke beveiligingscomponenten kunnen op een centraal alarmsysteem worden aangesloten, waarbij er een alarm af zal gaan als een inbreker zich binnen uw woning bevindt. Dit schrikt inbrekers af, omdat de kans groot is dat zij zullen worden opgemerkt door de bewoners of omwonenden van een woning.

Heeft u geen idee hoe het met de beveiliging van uw woning staat? Schakel de hulp van een slotenmaker in om u hierover te laten adviseren.

Comments are closed.