Als je jongeren kinderen hebt, herken je vaak de volgende uitdaging wel. Jouw kinderen knutselen graag en hebben heel wat knutselgerief, die je uiteraard ergens probeert  te verbergen. Dat is al een uitdaging op zichzelf. Daar komt nog bij dat telkens wanneer ze iets van dat knutselgerief nodig hebben: een potlood, schaar, … ze jouw hulp nodig hebben. Lap! Een eindeloze taak dus.  Maar er is een oplossing voor!

Heb je ergens aan bijvoorbeeld jouw ontbijtbar of een of andere kast een kleine kastruimte waar jouw kinderen aan kunnen? Dan kan dit een van de perfecte verstopplekken zijn voor het knutselgerief.

Uiteraard moet het wel gemakkelijk te organiseren zijn. Zodat ook niet alles door elkaar ligt, maar dat jouw kindjes ook in die kleine ruimte alles mooi kunnen stockeren. Let wel op : Weet je van je kinderen dat ze de muren wel eens zouden kunnen bekladden of andere “leuke” dingen mee zou uitvoeren omdat ze nog te jong zijn. Dan kan je hier best wel rekening mee houden.

Opbergers

Ga om te beginnen op zoek naar materialen om de boeken, stickerboeken, kleurpotloden, scharen en dergelijke mooi in op te bergen. Voor de kleine ‘prullen’ kan je gemakkelijk werken met make-up organizers. Deze kan je dan bijvoorbeeld vastmaken aan de wand, indien deze er is. Dit kan bijvoorbeeld met velcro. Zo kunnen jouw kids gemakkelijk de spulletjes uit de organizers halen wanneer ze het nodig hebben. Ze kunnen zelf ook het bakje gewoon meenemen en achteraf terug aan de velcro hangen.

Wees uiteraard zelf een beetje creatief. Niet elk interieur heeft dezelfde opbergmogelijkheden!

Bron: https://lovelyindeed.com/how-we-organize-and-hide-all-of-our-kids-art-supplies/

Opmerking plaatsen