Een nieuw thema in onze blog, zijn bijzondere woningen en verblijven ; woongelegenheden, die eruit springen in stijl of inrichting, of die een bijzondere boodschap meegeven.

Vanaf vandaag nemen we jullie dan ook elke week mee naar zo een unieke woning ergens ter wereld.

Vaak dromen we weg, naar paradijselijke bestemmingen waar bouwen en bouwstijl soms heel anders is dan in ons eigen landje.

Wij kennen onze woningen vooral als één solide bouwvorm, met toch wel vastgestelde indelingen en verblijfsruimtes. Maar dat het ook helemaal anders kan, zullen we elke week aantonen met een heel aparte manier van wonen, zij het in architectuur of materiaalkeuze ; kortom een originele levensstijl die onze dromen zal inspireren en wie weet, zijn er wel elementen die je kan aanwenden in jouw persoonlijke stulpje.

Deze week betrekken we een wel heel “apart” appartementje. Het bevindt zich namelijk op het water en kan als het ware op elke idyllische plaats neergelegd worden.

De appartementen maken deel uit van een hotel, dat het toerisme op binnenwateren wil promoten, waardoor de verblijven wel een heel speciale ligging kregen… op het water !

Het resultaat, werden appartementen als verblijfsruimte, gebouwd in de typische stijl van een catamaran. De catamaran-logies liggen vast geankerd aan een centrale ruimte, waar zich de receptie, een restaurant, een evenementenhal en een bar bevinden, maar… wil je je tijdens je vakantie vooral niet “gebonden” voelen? Geen probleem ! De catamarans zijn voorzien van een besturingsmechanisme. Je kan dus gewoon de trossen losgooien en zelf jouw favoriete ligplaats kiezen. Geweldig toch !!?

Het appartement zelf is super modern ingericht en bestaat uit een salon, een badkamer en een hal met opbergmogelijkheden. Boven de salon, op de eerste verdieping, zijn de slaapruimtes gevestigd. Er kunnen tot 4 personen (alsof je dit zou willen delen met iemand anders !) verblijven, omdat de salon heel handig kan omgevormd worden tot een extra slaapkamer. Wil je graag een frisse duik nemen ’s morgens? Dat kan perfect vanuit je eigen luie zetel.

Wil je gewoon niks doen en van het uitzicht genieten? Ook dat kan perfect, omdat gebruik werd gemaakt van grote raampartijen, die je een panoramische kijk op de omliggende natuur bieden ; de ideale manier om stress overboord te gooien en heerlijk te ontspannen.

Dus voor zij die ook in ons eigen landje een woning op het water wel zien zitten, is dit een erg leuke manier om wonen en ontspanning te combineren en te gaan “ where ever the catamaran takes you…”

Bron :

http://www.architectureartdesigns.com/floating-hotel-with-catamaran-apartments-by-salt-water/

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.