Iedereen houdt van zijn nachtrust. Niemand zal dan ook niet ontkennen dat wanneer zij geen goede nachtrust hebben, last krijgen van vermoeidheid en zelfs krikkel rondlopen. Zeker niet leuk voor diegene die erbij woont .

Daarom is het belangrijk om te weten hoe je best jouw slaapkamer kan inrichten, om een zo goed mogelijke nachtrust te krijgen.

Comfortabel bed

  • Om te beginnen, is een comfortabel bed al niet te missen. Geen te klein bed of een doorgezakte matras.

Ga niet naar bedden kijken als je moe bent, want dan ligt alles goed.

Kleur

Daarnaast bepaalt de kleur van de slaapkamer ook veel. Dit is zeker belangrijk voor diegene die veel tijd in de slaapkamer doorbrengen. Blauwe tinten zijn ideaal voor de moeilijke slapers. Natuurlijk niet de meest ideale kleur voor in de kamer, maar dit kunnen ook pasteltinten zijn. Deze zorgen voor rust.

Vermijd heldere kleuren

Vermijd zeker heldere kleuren zoals rood, geel, oranje etc. Dit zijn energieke kleuren waardoor je zeker niet in slaap zal geraken.

Geen rommel

Zorg er voor dat jouw kamer niet vol met rommel ligt en overdrijf niet met decoratie, anders krijg je het gevoel dat je in een volle kamer ligt. Kasten om spullen op te bergen zijn natuurlijk geen probleem.

Weg geluid

And last but not least, zorg voor zo weinig mogelijk geluid en licht in jouw kamer. Rolluiken en gordijnen zijn een mus voor een goede nachtrust. Probeer bij het inrichten van jouw kamer , rekening te houden met hoe je ze inricht.

Hopelijk is jouw slaaprust geen probleem !

Bron: Inspirerend Wonen

Comments are closed.