Heb je het geluk gehad, een leuke hoeve op de kop te kunnen tikken in een idyllische omgeving? Dan gaan er vast ook veel vragen rijzen en vooral : hoe ga ik hiervan een gerenoveerde boerderij maken?

Een hoeve restaureren en omtoveren tot een moderne hedendaagse woning is niet evident. Je wilt zoveel mogelijk authentieke elementen bewaren, maar niettemin, moet het ook een moderne en trendy ruimte worden.

Volgende tips kunnen je daarbij op weg helpen :

Respecteer de originele muren en typische kenmerken en vul deze aan met kwaliteitsvolle materialen en tijdloze meubels. Op die manier verbindt je oud en nieuw met elkaar.

Het is ook perfect mogelijk om design meubels te laten samengaan met bv. een bakstenen muur. Durf experimenteren en laat gerust die super moderne inbouwtoestellen installeren in een rustieke keuken. Be original!

Als je die mogelijkheid hebt, is het leuk om het houten dakgebinte bloot te leggen; op die manier trek je de woning helemaal open en krijg je nog meer grandeur.

Vaak bestaat een boerderij uit verschillende gebouwtjes, die je bij de renovatie met mekaar kan verbinden, wat voor extra ruimte en originaliteit zorgt. Het is vooral belangrijk alle hoekjes van het gebouw te ontdekken en te onderzoeken, vooraleer je een definitief plan maakt.

Wat altijd een mooie troef is, zeker bij oude hoeves, is het gebruik van hoge glaspartijen. De hoogte van het gebouw leent zich daar perfect toe en het brengt nog meer licht en warmte in de woning, wat altijd goed is om te besparen in de verwarmingskosten. Tegelijk creëer je een nog groter ruimtegevoel.

Tenslotte nog een leuke toets : combineer op een subtiele manier, hout met het rood van de baksteen. Warmte en gezelligheid ten top !(Bron : bouwenwonennet)

Comments are closed.