2015 was het jaar van de recyclagetrends. Werkelijk alles werd en wordt nog steeds gerecycleerd en van het ene nuttige voorwerp word een ander, nieuw gebruiksvoorwerp gemaakt.

Kijk maar naar de volgende creatieve brainwaves, waarbij vanuit voorwerpen allerlei, een prachtige kroonluchter werd gecreëerd.

Dat alles kan hergebruikt worden, zie je dan ook in de volgende reeks “crazy recycling” tips :

1)Honderden cupcakes heb je nodig voor volgend project. Deze hippe hanglamp, werd volledig samengesteld uit cupcake vormpjes (ongebruikt wel te verstaan).Super leuk om een keuken op te fleuren en wat een leuk effect, als de verlichting aangaat!

2)Het tweede lichtpunt is een wereldse uitvinding, want de creatie is een samenspel van diverse wereldbollen, die in combinatie een wel heel bijzondere kroonluchter vormen.

3)Het derde voorbeeld, is één van onze favorieten. Het is een prachtig staaltje van creativiteit én heel veel geduld. Deze lamp bestaat uit talloze papieren strips die in een druppelvorm bij mekaar gebracht werden. Het resultaat is een prachtige designlamp…voor een prikje!

4)Nummer vier is speels en verdient zo een plaatsje in de lijst. Perfect te combineren met een vintage interieur, is deze combinatie van oude lampenkappen. Elk apart zouden ze wellicht weinig effect hebben, maar samen zijn ze best indrukwekkend.

5)De volgende vraagt iets meer fantasie en is best wel arbeidsintensief om te maken volgens ons, maar het resultaat mag gezien worden. De basis wordt gevormd door twee ronde draaischrijven, waarin een hele reeks testbuisjes werden verwerkt. Deze buisjes werden gedeeltelijk gevuld met gekleurd water, met het schitterende resultaat tot gevolg.

6)Nummer zes is een samenspel van bloemenslingers, die je ofwel helemaal van nul kan maken, of die je als gewone slinger koopt en vervolgens in goud en zilver “spray paint”. Best een koninklijke uitkomst als je het ons vraagt.

7)Te gek vinden we de volgende : het lijkt wel of er duizenden fijne veertjes in de lucht zweven, maar niks is minder waar. Deze kroonluchter is volledig samengesteld uit plastic aanbindkoordjes. Of hoe je zelfs met recyclagekunst, een echte “trompe l’oueil kan maken.

8)Oude, kapotte paraplu’s weggooien? Vanaf nu niet meer! Kijk maar wat je er mee kan? Met het geraamte van je paraplu kan je een hypermodern lichtpunt maken, dat vriend en vijand doet verstommen. Very Oriëntal !!

9)En wat dacht je van de volgende superzoete samenstelling van ijscrème lepeltjes? Waanzinnig hoe je van zoiets simpel als een plastic lepeltje, zoiets leuk en trendy maakt, als deze prachtige lamp!

10)En wil je het feestje helemaal op gang krijgen? Dan maak je enkele van deze geweldige lichtpunten uit cocktail parapluutjes ! Exotisch, kleurrijk en gewoon super cute!!

11)Om af te ronden, willen we jullie deze “piece unique” zeker niet onthouden. Ben jij iemand, die weleens een bord of kopje laat vallen, of heb je een Grieks temperament? Dan kan je vanaf nu gerust je gang gaan. Want na het borden gooien, ga je gewoon aan de slag en maak je dit betoverend schouwspel. Dit is voor ons hét toppunt van ons recyclageproject !

Bron :  http://www.architecturendesign.net/28-magnificent-chandeliers-made-out-of-crazy-things/

Comments are closed.