Bohemian interieurs zijn tegenwoordig enorm populair en worden stilaan de norm in de decoratie van vandaag én het neemt veel vormen aan. Je hebt ruimtes geïnspireerd door de jaren ’70 met vintage details. Je hebt woningen gedecoreerd met macramé. En ga zo maar door.

Marokkaanse decoratie past perfect in een bohemian interieur om een extra touch hieraan te brengen. Dit door de typische lampen, patronen, accenten. Het is een stijl dat zo goed als bij alle andere stijlen en decors kan passen.

Hieronder alvast wat inspiratie

Marokkaanse kussens

De Marokkaanse inrichting wijkt nooit af van gedurfde prints en kleuren – in feite zijn dit de topkenmerken van de Marokkaanse inrichting. Om een ​​vleugje wereldsheid naar een bed of bank te brengen, breng je kussens met een patroon in die ook als kleurenprachtjes fungeren.

Een Marokkaans tapijt

Weelderige tapijten met een patroon zijn een andere maatstaf voor het Marokkaanse decor . Je zou kunnen zeggen dat een Marokkaans interieur niet compleet is zonder tapijten.

Marokkaanse vloertegels

Tegels in scherpe, contrasterende tinten is typerende aan de Marokkaanse interieurs. Een patroon in Marokkaanse stijl is vooral opvallend als vloer in een badkamer.

Dramatische details

Als je ervoor kiest om gedurfd te gaan, kun je in een Marokkaanse stijl groot worden of naar huis gaan met grote, ingewikkelde patronen, opvallende kleuren en flitsende details die op elkaar kunnen worden gestapeld. Denk maar aan gedessineerde kussens, een geëtste salontafel, een levendig tapijt en een bedrukte muur die alles bij elkaar brengt.

Maak plaats voor een Marokkaanse poef

Een poef is al honderden jaren een Marokkaanse traditie, die dienst doet als een voetenbank of als een gemakkelijke, geïmproviseerde zitgelegenheid in een woonruimte. Je kunt dat klassieke accent via een poef in je eigen woonkamer brengen.

Hang een Marokkaanse lamp

Metalen lampen zijn een ander klassiek decorelement in Marokko. Of het nu lantaarns zijn of een hanglamp die lichtpunten laat schijnen, Marokkaanse lampen brengen een vleugje magie naar een kamer. Breng ook wat ‘magie’ naar jouw interieur.

Bron: https://www.thespruce.com/moroccan-decor-ideas-4171509

Opmerking plaatsen