EEen groene woonkamer straalt balans en energie uit, waardoor je dus ook een energieke woonkamer creëert. Daarnaast is het ook nog eens de meest voorkomende kleur in de natuur, het komt heel natuurlijk, fris en pril over.

De meeste zullen al een vreemd hoofd trekken wanneer ze de kleur groen horen voor in hun woonkamer. Logisch.. Maar er zijn verschillende tinten groen die echt wel jouw woonkamer een frisse toets gaan geven. Fel groen is natuurlijk enorm gewaagd, en dan denk je meteen aan hoofdpijnmomenten. Eerlijk gezegd, een knalgroene woonkamer is zeker niet de bedoeling, hierdoor ga je ook geen rust krijgen of een sfeervol interieur. Ga wel voor pasteltinten of olijfgroene tinten, deze zorgen wel voor kalmte en rust in jouw woonkamer.

Werk ook met de juiste kleurcombinaties. Als je van plan bent om jouw muren groen te verven, zorg dan voor rustige accenten. Dit kan je gemakkelijk doen met wit, beige en bruine kleuren en vooral met houteffecten.

Je hoeft ook niet perse jouw muren groen te gaan verven, je kan ook simpelweg werken met groene accenten in jouw interieur waardoor je die energieke sfeer ook krijgt.

Ben je nog niet overtuigd van de groen kleur in jouw interieur? Dan hebben wij hier alvast enkele mooie exemplaren voor jou klaargezet, waardoor je misschien toch nog van gedachte verandert.  🙂

 

 

Comments are closed.