De vakantie komt er weer aan. Voor veel studenten een zware periode van studeren, weinig slaap en chaos op kot. Of misschien ga je pas volgend jaar op kot en ben je al volop op zoek naar een goede locatie. Want geef toe, de meeste studentenverblijven zijn geen toonbeeld op vlak van interieur, vaak omdat de ruimte dit niet toelaat.

Hoe kan je je kot zodanig inrichten, dat het niet enkel een functionele ruimte, maar ook een oase van rust wordt ? Hieronder enkele tips :

*Hét belangrijkste, is een goede locatie vinden, die én betaalbaar is én een goed gevoel geeft. Als je je ergens op je gemak voelt, is het veel makkelijker om die ruimte een “homy feeling” te geven, met een minimum aan kosten.

*Vaak ben je op kot gebonden aan de kleuren die zich reeds op muren en plafond bevinden. Als dat het geval is, moeten je accessoires het geheel bepalen. Een leuke tip is verplaatsbare kamerschermen bijvoorbeeld, in kleuren die combineren met de reeds aanwezige tinten. Nieuwe kleuren zijn de kruidtinten, zoals warm oker, curry, mosterd, oranje enz… je kan deze kleuren ook terugbrengen in kussens, plaids en dergelijken. Hou je wel aan één of twee tinten, want teveel is nog steeds trop…

*Meubels uit de kringloopwinkel kunnen na een kleine make over, een heel nieuwe trendy look krijgen, voor een beperkt budget.

*Een piepklein kot? Geen nood. Maak op het verste punt, een accentmuur of een blikvanger. Als je binnenkomt, wordt je oog onmiddellijk daarheen getrokken, waardoor het lijkt alsof de kamer veel groter is. En wat dacht je om “high in the sky” te slapen? Een hoogslaper creëert een open loft gevoel.

*Vintage spulletjes zorgen voor een familiale sfeer, wat steevast helpt bij het gemis van ouders, familie en vrienden.

*Zorg voor een aantal “grote” opruimers. Een grote mand voor rondslingerende voorwerpen, of opbergdozen die je aan de muur hangt enzovoort. Je bent een student, je wilt niet de hele dag opruimen toch? En wat als je ouders onverwacht op bezoek komen?

*De juiste lichtinval is belangrijk. Het beste resultaat krijg je als je met opwaartse lichtpunten werkt, waardoor het licht weerkaatst wordt op het plafond. Op die manier creëer je een warm, indirect licht, wat het beste is om te studeren.

*Spiegels zijn ruimte- vergroters. Hang je ze aan de overzijde van waar het licht binnenvalt, wordt het licht gereflecteerd en de kamer vergroot!

*Breng leven in huis. Een kamerplant bijvoorbeeld, zorgt voor de nodige zuurstof en de natuurlijke toets. Daarnaast breng je gezelligheid door kaarsen, een toffe muurspreuk of enkel one-liners.

Een leuke vakantie gewenst en veel plezier bij het inrichten van je nieuwe kot !

Bron : http://www.guido.be/Ontspanning/ArticleDetail/tabid/140/ArticleId/7778/Default.aspx

 

Comments are closed.